Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. januára 2019, 15:13
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Dvojročný chlapec pád do 100-metrovej studne neprežil. Záchranári sa k nemu dostali po dvoch týždňoch

ZAUJÍMAVOSTI ŠPANIELSKO TRAGÉDIA
Uložiť Uložené

Španielsko počas posledných dvoch týždňov so zatajeným dychom sledovalo, čo bude s malým chlapcom, ktorý spadol do hlbokej a úzkej jamy.

Ešte 13. januára 2019 svet obletela správa o nešťastnej udalosti v Španielsku. Len dvojročný chlapec Julen Roselló spadol do úzkej a extrémne hlbokej jamy, ktorá bola v skutočnosti skúšobným vrtom robotníkov hľadajúcich vodu neďaleko príbytku rodiny blízko mesta Malaga. Šachta v horskej oblasti južného Španielska mala v priemere iba približne 30 centimetrov, no hĺbka presahovala sto metrov

Okamžite sa vynorilo veľa špekulácií o tom, čo sa vlastne dialo a ako k pádu prišlo. Otázkou tiež ostáva, prečo nebol otvor správne zakrytý a kto je vlastne na vine. 

Záchranári najprv museli vyvŕtať paralelnú dieru a následne odhadnúť, kde približne by mohol malý Julen byť. Na základe dnešných informácií už vieme, že po necelých dvoch týždňoch sa špeciálnym záchranárskym jednotkám podarilo nájsť telo malého dieťaťa bez známok života. 

Tragickú správu na Twitteri potvrdil aj predstaviteľ regionálnej vlády a ďalšie informácie už budú predmetom podrobnejšieho vyšetrovania. 

Domov
Zdieľať
Diskusia