Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2019, 14:01
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Režisér Trhliny točí film o Slovákoch, ktorí utiekli z Osvienčimu. Pomáha mu s ním Michael Douglas

Režisér Trhliny točí film o Slovákoch, ktorí utiekli z Osvienčimu. Pomáha mu s ním Michael Douglas
Zdroj: FOTO TASR - Dano Veselský
FILMY A SERIÁLY SPRÁVA
Uložiť Uložené

Peter Bebjak sa púšťa do ďalšieho odvážneho projektu.

Máloktoré meno v poslednej dobe v rámci slovenskej kinematografie rezonuje tak, ako Peter Bebjak. Jeho kriminálna dráma Čiara z roku 2017 zožala množstvo úspechov a už čoskoro (24. januára) od neho v našich kinách uvidíme aj mimoriadne očakávaný thriller Trhlina. Ten sme mimochodom zaradili medzi najočakávanejšie slovenské projekty roku 2019.

Režisér Bebjak aktuálne pracuje na pozoruhodne znejúcej vojnovej dráme s názvom Správa. Tá by sa mala sústrediť na skutočný príbeh z čias druhej svetovej vojny. V ňom nahliadneme do života slovenských židov Rudolfa Vrbu a Alfréda Wetzlera, ktorým sa v roku 1944 podarilo utiecť z neslávne známeho Osvienčimu.

Projekt s rozpočtom zhruba 3,2 milióna € by dozaista mohol zaujať aj zahraničných divákov, pričom už v tejto dobe rozhodne zaujal hollywoodsku hviezdu menom Michael Douglas. S ním sa mali tvorcovia stretnúť ešte pred začiatkom produkcie.

Stretli sme sa v New Yorku niekoľko mesiacov pred začiatkom nakrúcania. Bolo to nielen príjemné, ale aj veľmi prínosné. Michael Douglas si náš scenár naozaj podrobne preštudoval, spoznámkoval a mal niekoľko veľmi dobrých rád, ktoré sa týkali ako scenára samotného, tak aj produkčných záležitostí,“ povedal producent Rasťo Šesták pre portál Aktuality.sk.

Odporúčané
RECENZIA: Správa RECENZIA: Správa 21. septembra 2021, 16:06

Podľa Šestáka sa ale ich spolupráca so svetovo známym hercom nekončí a s Douglasom sa dohodli, že mu pošlú ukážky z natáčania v Lábe. Dátum premiéry nie je zatiaľ stanovený, ale nakrúcanie by malo byť hotové do konca roku 2019. Ďalšie informácie o snímke sa dozvieš z nášho minulého článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia