Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2019, 10:32
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Na severe Slovenska zasahovala armáda. Mimoriadna situácia bola kvôli snehovej kalamite vyhlásená v 46 obciach

ZAUJÍMAVOSTI SNEH
Uložiť Uložené

Problémy so snehom v našej krajine zjavne nepoľavujú.

Následky snehovej kalamity sú výrazné v mnohých častiach Slovenska. Od včerajšieho večera museli v obciach na severe našej krajiny zasahovať taktiež vojaci zo Žiliny a z Martina, ktorí vypomáhali s odstraňovaním snehovej nádielky.

Na mieste sa nachádzal aj minister obrany Peter Gajdoš. Ten mal osobne preveriť, akým spôsobom môžu obyvateľom snehom postihnutých obcí ozbrojené sily Slovenskej republiky vlastne pomôcť.

Obce Oravská Lesná a Novoť

Na sever Slovenska povolali armádu. Mimoriadna situácia bola kvôli snehovej kalamite vyhlásená v 46 obciach
Na sever Slovenska povolali armádu. Mimoriadna situácia bola kvôli snehovej kalamite vyhlásená v 46 obciach Zdroj: FOTO TASR - MO SR

Mimoriadna situácia musela byť vyhlásená na Kysuciach, Orave, ale taktiež v niektorých obciach na Liptove a v ďalších oblastiach. Miestne samosprávy vyhlásili mimoriadnu situáciu z dôvodu, že zdolanie neustále padajúceho snehu už nie je v ich silách, a preto na pomoc museli prísť hasiči (z Dunajskej Stredy, Trnavy, Prievidze, Galanty a z Nitry) a vyššie spomínaní vojaci.

Je dôležité, aby občania vedeli, že sa na vojakov môžu spoľahnúť a v prípade mimoriadnych situácií, ako je táto, s nimi môžu počítať. Aj z tohto dôvodu sme vydali nariadenie, aby sa zástupcovia ozbrojených síl zúčastňovali na zasadnutiach krízových štábov,povedal minister obrany Peter Gajdoš.

Odporúčané
VIDEO: Budeš si môcť zalyžovať, alebo bude len pršať? Prečo počasiu „šibe“? Pýtame sa meteorológa VIDEO: Budeš si môcť zalyžovať, alebo bude len pršať? Prečo počasiu „šibe“? Pýtame sa meteorológa 11. januára 2023, 12:41

Súčasná situácia skomplikovala aktuálne taktiež životy ľudí na strednom Slovensku. Počas dnešného rána malo byť kvôli prudkému nánosu snehu v danej oblasti bez elektriny zhruba 800 odberných miest

Sekcia krízového riadenia Ministerstva vnútra

Slovenskej republiky zverejnila zoznam obcí, ktoré vyhlásili mimoriadnu situáciu 

Domov
Zdieľať
Diskusia