Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2019, 13:12
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Bohemian Rhapsody je za posledných 30 rokov najhoršie hodnoteným držiteľom Zlatého glóbusu

Bohemian Rhapsody je za posledných 30 rokov najhoršie hodnoteným držiteľom Zlatého glóbusu
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Diváci film milujú, ale kritici majú viaceré výhrady.

Slávnostný večer Zlatých glóbusov patril životopisnej snímke Bohemian Rhapsody. Okrem toho, že bol za svoj výkon vo filme ocenený hlavný herecký predstaviteľ Rami Malek, ktorý stvárňoval Freddieho Mercuryho, si Bohemian Rhapsody odnieslo aj cenu v kategórii Najlepší film – dráma.

Podľa recenzentov z Rotten Tomatoes by však nový hit o kapele Queen toto ocenenie určite nezískal. Divácke skóre na RT síce hlási slušných 90 %, ale kritici Bohemian Rhapsody udelili len mierne nadpriemerných 62 % (rating 6.1).

Pokiaľ by sme mali na ich webe prehľadať históriu držiteľov Zlatého glóbusu v kategórii Najlepší film, zistili by sme, že horšie hodnoteným výhercom by bola až dráma Out of Africa z roku 1986. Tá si od kritikov z RT vyslúžila ešte slabších 60 % (rating 6.6).

Pre vysvetlenie zdôrazňujeme, že výsledné percentuálne hodnotenie na RT je pomerom záporných a kladných recenzií. Číslo v zátvorke je však už priemerom hodnotení. Viac informácií sa dočítaš v našom článku.

Podľa zoznamu víťazov v kategórii Najlepších filmov by sa teda percentuálne Bohemian Rhapsody umiestnilo zo 149. filmov až na 128. mieste. Tento fakt síce môže fanúšikov filmu celkom pohoršiť, ale nezabúdajme na to, že každý môžeme mať svojho favorita bez ohľadu na to, že sa iným ľudom páči niečo iné.

Navyše, už 22. januára (ledna) by sme sa mali dozvedieť nominácie na Oscarov, pričom Bohemian Rhapsody do tohto výberu bude takmer určite patriť a potenciálnu nomináciu hodnotenie recenzentov z Rotten Tomatoes určite neovplyvní.

O Zlatých glóbusoch však rozhodujú novinári z celého sveta, pričom na Oscaroch sú to priamo akademici z brandže (režiséri, kameramani a podobne), takže sa výsledok medzi takto odlišnými porotami môže pomerne líšiť.

Myslíš si, že Zlatý glóbus v kategórii Najlepší film – dráma získala snímka oprávnene? A doprial by si jej taktiež Oscara? Pre akékoľvek ďalšie informácie vstúp do nasledujúceho vlákna.

Anketa:
Želal by si si, aby Bohemian Rhapsody vyhral na Oscaroch v kategórii Najlepší film?
Áno
Nie
Áno
83 %
4840 Hlasov
Nie
17 %
1015 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia