Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2019, 11:49
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Na letisku v Bratislave nestíhajú odhŕňať dráhu, pre husté sneženie museli lietadlá odkloniť

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA LETISKO
Uložiť Uložené

Sneženie dnes neparalyzovalo len dopravu v hlavnom meste.

Bratislava sa dnes prebudila do zasneženého rána. Už včerajšie predpovede hovorili o tom, že v hlavnom meste bude husto snežiť až do poobedňajších hodín, čo mierne prekvapilo šoférov.

V uliciach sa tvorili kolóny, vodiči hlásili nehody a komplikácie zaznamenala aj mestská či prímestská hromadná doprava. Niektoré linky MHD museli jazdiť v skrátenom režime, pretože by nezvládli šmykľavý kopcovitý povrch na Palisádach či pri Patrónke. 

Ako sme sa však dozvedeli, problémy neboli len na cestách. Husté sneženie paralyzovalo aj bratislavské letisko, ktoré síce ráno hlásilo, že lietadlá vzlietajú a odlietajú bez meškania, avšak netrvalo dlho a situácia s počasím sa zhoršila.

Na letisku v Bratislave nestíhajú odhŕňať dráhu, pre husté sneženie museli lietadlá odkloniť do Budapešti
Na letisku v Bratislave nestíhajú odhŕňať dráhu, pre husté sneženie museli lietadlá odkloniť do Budapešti Zdroj: OnTheRoadAgainBlog/Flickr

Už na webe Flight Radar si ľudia mohli všimnúť, že nad našimi hlavami chvíľu krúžilo niekoľko lietadiel, a tak sme oslovili priamo Letisko M. R. Štefánika s otázkami o tom, ako to na dráhe vyzerá. 

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

Odpovedala nám hovorkyňa Veronika Ševčíková: „Z dôvodu hustého sneženia na Letisku M. R. Štefánika boli dnes tri prílety dopravcu Ryanair odklonené do Budapešti, a to prílety z destinácií Londýn-Stansted, Birmingham a Marrákeš," napísala. Ak si teda na Flight Radare zahliadol lietadlo írskej nízkonákladovej spoločnosti krúžiace nad letiskom, nezdalo sa ti to. 

Situácia prinútila letisko odkloniť lety k našim južným susedom: V Budapešti vyčkávajú tieto tri linky na zlepšenie podmienok v Bratislave, kam následne priletia s cestujúcimi. Predpokladáme preto omeškanie liniek na odlet z Bratislavy do destinácií Londýn-Stansted, Birmingham a Marrákeš. Nepretržite odhŕňame hlavnú vzletovo-pristávaciu dráhu 13-31, avšak spád snehu je taký silný, že brzdné účinky nie sú momentálne vyhovujúce.“

Domov
Zdieľať
Diskusia