Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
8. januára 2019, 9:46
Čas čítania 0:52

V Bratislave už kvôli snehu skolabovala doprava. Mešká MHD, vodiči hlásia nehody aj kolóny

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Naše hlavné mesto dokáže sneh vždy zaskočiť.

Situácia v našom hlavnom meste sa komplikuje. Predpoveď počasia už dopredu vodičov upozorňovala na to, že v utorok by mali počítať so snežením. Odhady hovorili o snehovej pokrývke dosahujúcej aj 8 centimetrov, čo sa dnes ráno začalo postupne stávať skutočnosťou.

Preplnená Bratislava opäť nedokázala zareagovať na snehovú nádielku. Na väčšine Slovenska dnes pritom platí výstraha 1. stupňa pred snežením, čo samozrejme v Bratislave komplikuje nadmerné množstvo áut na cestách. Popri cestách sa tvoria snehové záveje a jazyky.

V Bratislave už kvôli snehu skolabovala doprava. Mešká MHD, vodiči hlásia nehody aj kolóny
Zdroj: Google Maps

V hlavnom meste už museli obmedziť aj mestskú hromadnú dopravu. Linky 203, 207 a 208 už napríklad cez Palisády nepremávali a končia na Hodžovom námestí, pretože na ceste je utlačená vrstva snehu. Zatiaľ sa odhaduje, že MHD vo všeobecnosti mešká 10 až 20 minút, takže situácia ešte nie je taká tragická. Problémy sa vyskytujú najmä na cestách s kopcovitým terénom.

Ak však bude sneženie podobným štýlom pokračovať až do poobedňajších hodín, všetko sa môže skomplikovať. Vodiči zároveň upozorňujú, že v Bratislave sa tvoria kolóny. Hustá premávka spôsobuje zdržanie na diaľnici D1 pred Bratislavou, kolóny sa objavujú aj na diaľnici D2.

Pri pohľade na aplikáciu Waze či mapy Google je človeku jasné, že niektorí bratislavskí vodiči situáciu nezvládajú, pretože po uliciach hlavného mesta už ľudia hlásia nehody. Väčšinou ide o ťukance, ktoré sa pri utlačenom snehu a poľadovici bežne stávajú, takže situáciu netreba podceňovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia