Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2018, 20:56
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Tyson Fury je favoritom na víťazstvo titulu športová osobnosť roka

ŠPORT BOX ŠPORT TYSON FURY
Uložiť Uložené

Fenomenálny návrat do ringu z Furyho spravil favorita.

Súboj Tysona Furyho a Deontaya Wildera spôsobil mnohým fanúšikom boxu šok. Britský športovec sa do ringu vrátil len nedávno po tom, čo bol závislý na kokaíne, opíjal sa a upadol do hlbokej depresie.

Výrazne schudol, vrátil sa do psychickej pohody a v ringu Wilderovi nedaroval ani sekundu. Svet prekvapil aj fenomenálnym spôsobom, ktorým sa zvládol hneď dvakrát postaviť po tvrdých knockdownoch.

V nedeľu nás v britskej televízii BBC čaká vyhlasovanie titulu športová osobnosť roka, alebo po anglicky Sports Personality of the Year. Samozrejme, v názve ocenenia figuruje slovo osobnosť, ale hodnotenie výrazne záleží aj od konkrétnych úspechov.


Fanúšikovia na sociálnych sieťach si uvedomujú, že Tyson Fury za posledný rok nevyhral žiadne trofeje, ale považujú ho za favorita v tejto ankete.

Po návrate do ringu sa z neho stal nový muž. Divákom v pozápasovom rozhovore prezradil, že sa pobil pre všetkých, ktorí trpia depresiou, aby im ukázal, že je možné sa z nej dostať.

Odporúčané
Toto je 5 tipov, ako sa namotivovať na beh. Urob to a vybehneš ešte dnes Toto je 5 tipov, ako sa namotivovať na beh. Urob to a vybehneš ešte dnes 25. apríla 2024, 19:00

Ľudí šokoval znovu, keď vyhlásil, že približne 9 miliónov € zarobených zo súboja radšej daruje bezdomovcom a chudobným ľuďom, akoby si peniaze mal nechať pre seba. Všetkých zároveň výborne zabával, čo mu opäť pred prípadnou výhrou v ankete zahralo do kariet.


Na druhej strane, objavila sa aj kritika. Niektorí fanúšikovia ho nepovažujú za vhodný vzor, pretože Fury má z minulosti na konte viacero homofóbnych vyjadrení, veľmi pozitívne nevyznieva ani jeho predchádzajúca závislosť na návykových látkach a doping, pre ktorý musel aj nútene v boxe pauzovať.

Uvidíme, či sa bude pri hodnotení brať do úvahy aj minulosť, pretože Fury je v poslednom roku ako vymenený a ocenenie by si určite zaslúžil.

Domov
Zdieľať
Diskusia