Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2018, 1:36
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Z Bratislavy do Zürichu bez prestupu a rýchlosťou 230 km/h. ZSSK spojí Slovensko so západom

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Po novom bez komplikácii až do Švajčiarska.

Cestovanie vlakom je u nás populárne a možností, kam sa dá vycestovať, je hneď niekoľko. Nielen v rámci Slovenska. Príjemne býva pobaliť si veci a vydať sa železnicami aj ďaleko za hranice. Na výber je momentálne viacero štátov a cieľových miest. Vo väčšine ide o susedné a blízke krajiny. Najnovšie sa však zoznam rozšíril o jednu novinku.

Z Bratislavy do Zürichu bez prestupu a rýchlosťou 230 km/h. ZSSK spojí Slovensko so západom
Zdroj: Liberaler Humanist

ZSSK informuje, že Slováci sa po novom poľahky dostanú už aj do Švajčiarska. Konkrétne do najväčšieho miesta helvétskej krajiny Zürichu. Moderná metropola je od našich hraníc vzdialená vzdušnou čiarou približne 650 kilometrov. Vďaka Železničnej spoločnosti Slovensko sa už od 9. decembra 2018 dostaneš z Bratislavy do Zürichu za vyše 9 hodín. Vycestovať budeš samozrejme môcť aj z Košíc.

Cestu zabezpečuje Railjet xpress a cestujúci si budú môcť vychutnať moderné vozne v dvoch kategóriách - 1. a 2. trieda. Vlak dosahuje rýchlosť až 230 kilometrov za hodinu, čo napríklad na Slovenskom území zatiaľ nie je možné. Ide tak o bezpečnú a komfortnú cestu.

V prípade záujmu môžeš samozrejme vystúpiť aj skôr, a to napríklad v Innsbrucku či Salzburgu, významných rakúskych mestách. Každopádne, ak sa chceš vydať na výlet do Švajčiarska, stačí ti nasadnúť ráno 6:10 v Bratislave na spoj a o 15:20 si v spomínanej švajčiarskej metropole. Z Bratislavy bez prestupu. Z Košíc na teba čaká jeden vo Viedni.

Kompletný časový rozpis cesty si môžeš pozrieť v oficiálnej správe ZSSK. Určite ťa zaujíma aj cena. Všetko sa dozvieš z obrázku nižšie.

Z Bratislavy do Zürichu bez prestupu a rýchlosťou 230 km/h. ZSSK spojí Slovensko so západom
Zdroj: ZSSK

Ak ťa ponuka zaujala, určite neváhaj a vydaj sa objavovať jednu z najmodernejších, najvyspelejších a najbohatších krajín sveta. Švajčiarsko môže byť skvelým cieľom pre tvoj ďalší výlet. Počas cesty vlakom spoznáš horskú alpskú krajinu a z okna si budeš môcť vychutnať veľmi peknú časť európskeho kontinentu.
Anketa:
Išiel by si?
Áno
Nie
Áno
97 %
1812 Hlasov
Nie
3 %
59 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia