Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2018, 18:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Keď rodičia v reštaurácii odovzdajú mobily, deti dostanú jedlo zadarmo. Reťazec chce, aby sa spolu viac rozprávali

ZAUJÍMAVOSTI DETI
Uložiť Uložené

V Spojenom kráľovstve funguje zaujímavá akcia.

Keby rodičia trávili menej času s mobilom v ruke a radšej sa venovali vlastným deťom, svet by bol možno krajší. Uvedomila si to sieť reštaurácií Frankie & Benny’s zo Spojeného kráľovstva, ktorá sa rozhodla až do 7. decembra motivovať rodičov rovno finančne. Najskôr vytvorili prieskum, ktorého sa zúčastnilo až 1500 respondentov spomedzi rodičov a detí.

Ako informoval Denník N, reštaurácia získala z prieskumu jasné výsledky. Približne 10 % detí sa už v minulosti pokúšalo skryť smartfóny svojim rodičom, aby sa s nimi nehrali, keď spolu komunikujú.


Jedna pätina opýtaných detí skonštatovala, že majú ich rodičia radšej elektroniku než konverzáciu s nimi. Na druhej strane, previnilo sa po prieskume museli cítiť aj rodičia, pretože štvrtina z nich uznala, že sa venujú telefónu, keď im po príchode zo školy deti rozprávajú o tom, čo zažili v škole.

Odporúčané
 Svetielko nádeje zlepšuje život detským onkologickým pacientom. Takto im môžeš pomôcť aj ty Svetielko nádeje zlepšuje život detským onkologickým pacientom. Takto im môžeš pomôcť aj ty 21. marca 2024, 9:00

Do 7. decembra preto v reštauráciách platí akcia, pri ktorej majú rodičia šancu odovzdať mobilné telefóny do špeciálnej škatule hneď po príchode do prevádzky.

Akcia „No Phone Zone“ funguje tak, že keď rodičia spomínané smartfóny odovzdajú, reštaurácia deťom naservíruje jedlo úplne zadarmo. Zatiaľ čo si deti aj rodičia vychutnávajú svoje pokrmy, môžu sa v pokoji porozprávať bez toho, aby ich ktokoľvek vyrušoval.

Domov
Zdieľať
Diskusia