Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2018, 12:26
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Koniec simulantov vo futbale? Uvažuje sa o zavedení zastavenia hracieho času

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ak by novinka prešla, oplatilo by sa hráčom zbytočne a trápne ležať na trávniku?

Simulovanie, úmyselné zdržovanie času a naťahovanie hry z najrôznejších dôvodov. Ide o teatrálne pády, pridlhé ležania na trávniku, pomalý odchod z hracej plochy, predlžovanie odkopu lopty a kdečo iné. Všetko len za jedným účelom - natiahnuť hrací čas, aby sa zápas čím skôr skončil.

Hráči tak chcú docieliť prijateľné výsledky, no nie všetkým fanúšikom sa to pozdáva. Futbal by mal byť dnes dynamický a rýchly. Diváci chcú vidieť čo najviac práce s loptou, striel a aktívnej hry. Zdržovanie je čoraz neprijateľnejšie.

A práve preto sa IFAB (Rada medzinárodnej futbalovej asociácie) začala zaoberať celou problematikou. Uvažuje sa preto o zavedení pravidla o zastavení hracieho času. Ak by nové pravidlo prešlo, simulanti a zdržovači hry by to mali o čosi ťažšie, pretože by sa im ich nekalé praktiky nevyplatili, keďže si čas pekne počká.

Anketa:
Páčilo by sa vám zastavovanie času počas hry?
Áno
Nie
Áno
86 %
1875 Hlasov
Nie
14 %
311 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia