Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2018, 16:09
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Kanadskí policajti môžu fajčiť marihuanu, pokiaľ do práce prídu v poriadku. Na legalizáciu sa vo Vancouveri tešia

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Blížiaca sa legalizácia marihuany v Kanade zasiahla aj policajné zložky.

Kanada sa už o dva týždne stane ďalšou krajinou, ktorá na celom území legalizuje požívanie či držanie marihuany. Tamojšie úrady si však pritom dobre uvedomujú, že magická rastlinka ovplyvňuje naše vnímanie sveta a pristupuje k nemu podobne ako k alkoholu.

Očakávalo sa teda, že sa pre policajtov zavedú prísne pravidlá a reč bola napríklad o 24-hodinovej lehote pred nástupom do služby, kedy by policajti nemohli fajčiť marihuanu.

Vancouverské policajné oddelenie sa však rozhodlo k benevolentnejšiemu prístupu a len pred niekoľkými hodinami odsúhlasili, že bude úplne stačiť, keď bude policajt v službe "v poriadku".

24 hodín by síce malo stačiť na vyplavenie účinnej látky THC z tela, no každý organizmus je predsa len iný a kanadské úrady sa boja, že by sa do práce mohol dostať policajt, ktorý je stále pod vplyvom tetrahydrokabinolu, a to len preto, že uplynulo 24 hodín. Takýto prístup kladie dôraz na osobnú zodpovednosť.

Navyše, vancouverskí policajti budú mať povolené mať marihuanu so sebou, a to aj na osobné účely. Nesmú ju však požívať a musí byť uskladnená v originálnom a neotvorenom balení.

Kanadskí policajti môžu fajčiť marihuanu, pokiaľ do práce prídu v poriadku. Na legalizáciu sa vo Vancouveri tešia
Zdroj: pixabay.com
Domov
Zdieľať
Diskusia