Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2018, 11:32
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

NAKA na juhu Slovenska zničila marihuanové pole. U páchateľov našli tiež 100 gramov pervitínu za 5 500 eur

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA NAKA
Uložiť Uložené

Policajti zasahovali na juhu Slovenska.

Ako aktuálne oznámili príslušné orgány, Národná protidrogová jednotka (súčasť NAKA) minulý utorok zasahovala v okresoch Galanta a Dunajská Streda, kde zaistili veľké množstvo drog, píšu Aktuality.sk.

V spolupráci s maďarskými vyšetrovacími úradmi sa na protidrogovej akcii prehľadalo 26 domov, garáží, áut a záhrad. Policajti tiež zničili pole, kde rástlo 68 rastlín marihuany vo výške od 1,2 do 3,5 metra.

Zaistené boli tri kilá spracovanej marihuany (v hodnote 33 000 € až 49 000 €) a 100 gramov pervitínu (v hodnote približne 5 500 €). Drogy sa aktuálne nachádzajú v kriminalistických laboratóriách. Nájdených bolo tiež takmer 37 000 €. Policajti tiež zaistili vybavenie na pestovanie, našli sušičku, ventilátory, lampy, výbojky či potrebnú vzduchotechniku.

Orgány už stihli obviniť 7 ľudí, tí mali nedovolene vyrábať a distribuuovať marihuanu a metamfetamín (pervitín). O tri dni neskôr zasiahli maďarskí policajti voči trom ich krajanom – podarilo sa nájsť a zaistiť 8 kilogramov hašišu, 1 kilogram amfetamínu či tabletkovač na výrobu extázy.

Domov
Zdieľať
Diskusia