Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2018, 12:34
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Dráma First Man s Ryanom Goslingom od režiséra Whiplash a La La Land láka na zimomriavkovú cestu na Mesiac v ďalšej skvelej ukážke

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

First Man od Damiena Chazelleho má našliapnuté stať sa jedným z najlepších filmov roku.

Biografická dráma First Man od Damiena Chazelleho (Whiplash, La La Land) sa nám už stihla predstaviť dvoma oficiálnymi trailermi (nájdete ich v tomto vlákne).

Už z nich bolo jasné, že v kinách dostaneme poriadne intenzívnu a strhujúcu jazdu. To nám následne potvrdili aj prvé reakcie kritikov z festivalov v Benátkach a Toronte.

Tretí oficiálny trailer je sprevádzaný prejavom bývalého prezidenta Johna F. Kennedyho, ktorý v roku 1961 predniesol Kongresu.

Do jeho slov sa objavujú výborne nastrihané zábery z filmu a spôsobujú nefalšované zimomriavky. Cesta na Mesiac v podaní Chazelleho bude skrátka poriadne napínavá a emocionálna.

Nepochybujeme, že First Man bude pre režiséra La La Landu ďalším veľkým úspechom a určite sa bude hlásiť o slovo aj v oscarovej súťaži. V hlavnej úlohe sa predstaví Ryan Gosling, ktorý stvárni astronauta Neila Armstronga, člena misie Apollo 11.

Ide o prvého človeka, ktorý vstúpil na povrch Mesiaca. Z dnešného pohľadu sa to možno už nezdá, ale v 60. rokoch sa bola misia na Mesiac považovaná za extrémne rizikovú a takmer nemožnú.

Okrem Goslinga uvidíme aj Claire Foy, Pabla Schreibera, Kylea Chandlera, Ciarána Hindsa, Jasona Clarkea, Coreyho Stolla či Christophera Abbotta. Na Slovensku si snímku vychutnáme už 11. októbra (říjen) 2018.

Dráma First Man s Ryanom Goslingom od režiséra Whiplash a La La Land láka na zimomriavkovú cestu na Mesiac v ďalšej skvelej ukážke
Zdroj: Universal Pictures

Domov
Zdieľať
Diskusia