Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2018, 14:28
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Slovenský psík Ramon, ktorého našli s podrezaným krkom, bude čoskoro sám zachraňovať ľudí

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Statočný štvornohý chlpáč si prešiel krutým obdobím, no momentálne sa vďaka špeciálnemu výcviku stáva skutočným záchranárom.

Krutosť niektorých ľudí nepozná hraníc. Svoje o tom vie aj týraný psík menom Ramon, ktorý približne dva roky žil v naozaj krutých podmienkach. V jeden deň sa mu však podarilo ujsť, no netušil, kde má ísť. Chaoticky behal pomedzi autá na Kragujevskej ulici v Žiline, kým si ho nevšimli robotníci, ktorí privolali miestny útulok.

Pracovníci domova pre psov ho okamžite zobrali k sebe a poskytli mu zdravotnú starostlivosť. Ramon bol neskutočne vychudnutý, trčali mu kosti a jeho srsť plná lupín či zanesených nečistôt bola vo veľmi zlom stave. Okolo krku mal navyše rozsiahle poranenie pravdepodobne spôsobené uviazanou reťazou. Tá mu bola podľa všetkého nasadená ešte ako šteniatku, a ako rástol sa mu dostala až do kože.

Mal veľké šťastie, že sa mu dostalo starostlivosti od žilinského útulku. Nechýbalo veľa, a mohlo mu vzniknúť poškodenie dôležitej tepny či dýchacej trubice. Rana bola plná hnisu, odumretého mäsa a taktiež už obsahovala aj niekoľko červov. Po takmer trojmesačnej intenzívnej opatere sa pracovníkom s Ramonovou spoluprácou podarilo poranenie zahojiť. Jazva mu však zostane do konca života.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa RaMon (@rescued_dog_ramon),

V útulku v tom čase pracoval aj dobrovoľník Samuel Dubovský, ktorý si psíka okamžite obľúbil a staral sa o to, aby sa čo najskôr zotavil a dal dokopy. Ošetroval mu ranu, prechádzal sa s ním a kŕmil ho. Nakoniec si ho aj adoptoval, no vyskytol sa tu jeden problém.

Odporúčané
Týchto 5 leteckých spoločností ti dovolí vziať si domáce zvieratko na palubu. Aké dokumenty potrebuješ a koľko to stojí? Týchto 5 leteckých spoločností ti dovolí vziať si domáce zvieratko na palubu. Aké dokumenty potrebuješ a koľko to stojí? 12. mája 2023, 13:30

Záujemcovia o psíkov, ktorí si ich chcú osvojiť a zobrať z útulku, musia preukázať, že sa o štvornohého miláčika budú schopní postarať a poskytnúť dostatočný domov. Samuel však býval v študentskej ubytovni, a preto bol nútený zaklamať, ak si chcel Ramona skutočne nechať.

Pár mesiacov teda museli žiť v tajnosti, aby si chlpáča nevšimlo vedenie internátu. Napokon bol ale nútený odovzdať psa do opatery jeho rodičov. Po nejakom čase sa však Samuel rozhodol, že Ramona začne trénovať, aby sa z neho mohol stať záchranársky pes.

Momentálne tak prebieha jeho špeciálny výcvik, po ktorého dokončení bude môcť pátrať po nezvestných ľuďoch a zachraňovať životy. Chlpatý spoločník je živým dôkazom toho, že konať poctivo sa rozhodne oplatí, a že jedno dobro plodí ďalšie.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa RaMon (@rescued_dog_ramon),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa RaMon (@rescued_dog_ramon),

Domov
Zdieľať
Diskusia