Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. septembra 2018, 15:20
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Sfajčený mladík sa vlámal do zoo, aby ukradol opicu pre svoju priateľku. Dolámal si tam nohu, vybil zuby a putuje za mreže

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Návšteva zoologickej záhrady sa pre Novozélanďana neskončila slávne.

Na prvý pohľad romantický nápad skončil pred pár mesiacmi katastroficky. Mladík John Owen Casford si v noci zmyslel, že vlámať sa do zoologickej záhrady vo Wellingtone a ukradnúť odtiaľ opicu bude skvelý spôsob, ako potešiť svoju priateľku.

John chcel priateľke priniesť opicu ako darček, ale svoj nápad nedomyslel. Vo chvíli, keď vkročil na územie zoologickej záhrady, bol sfajčený a zrejme aj opitý, pretože policajtom neskôr povedal, že pod vplyvom marihuany „lietal vo výške ako šarkan“.

Sfajčený mladík sa vlámal do zoo, aby ukradol opicu pre svoju priateľku. Dolámal si tam nohu, vybil zuby a putuje za mreže
Zdroj: Luc Viatour/Wikimedia Commons

Preniknúť do samotnej zoo nebolo náročné, ale dostať sa ku opiciam už bolo zložitejšie. Na ceste za zvieratami zničil dva zámky a potom našiel maličké opice saimiri dorastajúce do veľkosti 35 centimetrov spať v jednom rohu.

Hneď potom sa začala divoká naháňačka, pri ktorej utrpeli zranenia opice aj samotný mladík. Policajti ho našli so zlomenou nohou, dvomi vyrazenými zubami, vytknutým členkom a modrinami.

Opice na tom boli o trochu lepšie, pretože boli len doškrabané, avšak útok Johna na zvieratách zanechal psychickú traumu. Jedna z nich sa dodnes bojí ľudí a chovatelia v zoo skonštatovali, že neúspech krádeže bol výhrou pre obidve strany konfliktu.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

Nič to však nezmenilo na tom, že John sa musel postaviť pred sudcu a niesť zodpovednosť za svoje konanie. Za vlámanie a niekoľko ďalších priestupkov z leta si bude musieť odpykať trest v dĺžke 2 roky a 7 mesiacov.

Nevedno, ako na konanie zareagovala Johnova priateľka, ale určite nebola nadšená, že jej nedoniesol žiadnu opicu a ešte aj pôjde za mreže.

Sfajčený mladík sa vlámal do zoo, aby ukradol opicu pre svoju priateľku. Dolámal si tam nohu, vybil zuby a putuje za mreže
Zdroj: asdsoupdsa/Flickr
Domov
Zdieľať
Diskusia