Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. septembra 2018, 3:35
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Mníšky v nových strašidelných záberoch odhaľujú svoje schopnosti, ale aj samotné natáčanie. Dočkáme sa skvelého hororu?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Paradoxne sa pritom zrodí v dome nášho Pána.

Už v sobotu vám prinesieme recenziu, no kino premiéra nás čaká už vo štvrtok, a tak je ideálny čas navnadiť sa na ňu. A to vďaka trojici nových klipov, jednému televíznemu spotu a dlhému náhľadu na natáčanie.

V prvých videách máme možnosť vidieť niektoré z posadnutých mníšok, ale hlavne ich sily a prednosti. Bohužiaľ, na môj vkus ide o príliš lacné, predvídateľné jumpscares a absolútne z toho necítim atmosféru.

Na druhej strane, pri hororoch som veľmi vyberavý, takže fanúšikov klasických hororov zrejme pri obrazovkách zmieta v kŕčoch od nedočkavosti. Taktiež ide o prvé zábery, ktoré z tejto snímky vidím. Pravdepodobne som teda narazil na to najslabšie.

 

Ako už napovedá samotný názov, v centre diania príbehu sa ocitne desivá mníška, s ktorou sme sa mohli po prvýkrát zoznámiť práve v The Conjuring 2. No príbeh sa bude odohrávať v priebehu 50. rokov minulého storočia, takže nám bude predstavený najmä jej zrod.

Vo filme uvidíme mladú mníšku v rumunskom kláštore, ktorá si vezme život. Vatikán tak vyšle kňaza so znepokojivou minulosťou a mladú novicku, aby celú situáciu prešetrili.

Tí spoločnými silami odhalia bezbožné tajomstvo miestneho opátstva a následne sa rozhodnú riskovať svoje životy, vieru aj duše v boji proti zlým silám démonickej mníšky Valak.

Za réžiou stojí Corin Hardy (The Woods), o scenár sa postaral Gary Dauberman (Annabelle, Annabelle: Creation) spoločne s Jamesom Wanom (Saw, The Conjuring, Insidious) a zahrajú si napríklad Demian BichirTaissa FarmigaJonas BloquetCharlotte Hope či Ingrid Bisu.

Premiéra snímky je u nás naplánovaná 6. septembra (září) 2018 a pokiaľ sa o nej chcete dozvedieť viac, klikajte sem

Domov
Zdieľať
Diskusia