Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2018, 11:20
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

V Austrálii čoskoro pribudne nový najvyšší mrakodrap. Na streche zakrútenej budovy vyrastie aj botanická záhrada

KULTÚRA AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Vedľa stavby sa bude dokonca vypínať jej menšia verzia slúžiaca najmä ako kancelárska budova.

Austrálske mesto Melbourne sa čoskoro bude môcť pochváliť najvyššou stavbou v krajine. Zakrútený mrakodrap s názvom Green Spine s celkovou výškou 356,2 metra má na starosti holandská architektonická kancelária UNS­tu­dio spoločne s domácou Cox Ar­chi­tec­ture. Najnovšia výšková budova s vertikálnymi zelenými priestormi a ve­rej­nou futuristickou botanickou záhradou na stre­che predbehne súčasnú najvyššiu obytnú budovu pomenovanú Q1 (Queensland Number One) až o takmer 34 metrov.

Verejnej súťaže o výsledný návrh projektu sa zú­čast­nili via­ceré spoločnosti. Developerovi Be­ulah In­ter­na­ti­onal trvalo pol roka, kým sa rozhodol pre konečnú propozíciu v hodnote 2 miliárd dolárov. Budova bude disponovať okrem spomínanej futuristickej botanickej záhrady na streche taktiež aj auditóriom, kinom, obchodmi či knižnicou.

Vedľa mrakodrapu bude dokonca postavený jeho menší brat s výškou 252,2 metra slúžiaci najmä ako kan­ce­lár­ska bu­dova, no rovnako sa tu bude nachádzať aj ho­tel, reštaurácia či bar.

Odporúčané
Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo 2. augusta 2023, 9:30

Developer odkúpil pozemok s rozlohou 6061 metrov štvorcových od mesta ešte minulý rok. Ten sa nachádza vo štvrti s názvom South­bank Boulevard v srdci Melbournu. Cieľom investora bolo vytvoriť modernú a integrovanú stavbu so širokým využitím zahrňujúcim hotelové, rezidenčné, obchodné, kultúrne či verejné priestory.

Domov
Zdieľať
Diskusia