Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2018, 22:57
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Captain America bude mať v Avengers 4 oveľa dôležitejšiu rolu. Vieme aj, prečo boli Black Order v Infinity War takí slabí

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Hrozivé schopnosti členov Black Order boli v Infinity War oproti komiksovej verzii značne oslabené. Tvorcovia však na to mali svoje dôvody.

Avengers: Infinity War nemožno nazvať inak ako úspechom. Film po každej stránke uspokojil fanúšikov z celého sveta a chválou samozrejme nešetrila ani kritika.

Treba ale povedať, že nebol bezchybný. Jednou z vecí, ktorú diváci Infinity War vyčítali, bolo zobrazenie členov Black Order, taktiež zvaných aj ako Thanosove deti (v skutočnosti nejde o jeho potomkov).

Obávaný Black Order, v komiksovom svete známy ako hrozba významných rozmerov, sa vo filme stihol predstaviť len v značnej oslabenej forme.

Nemožno tvrdiť, že by v snímke členovia Black Order nepredstavili svoje výnimočné schopnosti, ale ich rozsah bol oproti komiksovej predlohe značne skresaný, a práve preto nepredstavovali pre Avengers oproti Thanosovi žiadnu neprekonateľnú prekážku.

Joe Russo má pre ich výraznú degradáciu opodstatnený dôvod. V jednoduchosti povedané, filmári sa báli, aby niektorí z členov Black Order svojou mocou nezatienil samotného Thanosa.

Pre každého z nich mali tvorcovia navyše pripravenú aj zaujímavú príbehovú líniu, rozpovedajúcu ich pozadie. Do finálnej verzie sa však tieto návrhy nedostali.

Uznajte ale sami, že s rozvinutými backstory každého jedného záporáka by už išlo o skutočne nadmerne dlhú minutáž. A predsa len, všetkého veľa škodí.

Nevieme síce, či sa k Black Order plánuje Marvel v budúcnosti vrátiť, ale s istotou vám môžeme potvrdiť, že Captain America bude mať v Avengers 4 významnú dejovú líniu.

K Infinity War sa pripojil ako stíhaný vydedenec, ktorý napriek problémom so zákonom prišiel podať pomocnú ruku a zachrániť svet. Na scéne sa však bohužiaľ objavil kratšie, než by sa jeho fanúšikom pozdávalo.

To sa ale v štvrtej časti Avengers určite zmení. Táto potešujúca informácia pochádza od dvojice scenáristov Christophera Markusa a Stephena McFeelyho.

Ich slová však nie sú pre milovníkov Marvelu žiadnou nečakanou správou, pretože dobre vedia, že už v najbližšej časti budú musieť dať Chrisovi Evansovi a jeho postave posledné zbohom. Aj z toho dôvodu všetci očakávame poriadnu rozlúčkovú párty.

Domov
Zdieľať
Diskusia