Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2018, 21:24
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

DCEU v zábavnej ukážke predstavuje Shazama, 14-ročného chlapca, ktorý sa vie premeniť na hrdinu so silou Supermana

FILMY A SERIÁLY SHAZAM
Uložiť Uložené

Dočkáme sa najzábavnejšieho filmu univerza? Podľa traileru to vôbec nie je nereálne.

Na snímku s názvom Shazam!, ktorá bude ďalším príspevkom do sveta DCEU, sa zatiaľ pozeráme veľmi obozretne. Zachary Levi v hlavnej úlohe nám po zhliadnutí prvých obrázkov zatiaľ príliš nesadol a istú rolu v našej opatrnosti určite zohráva aj kvalita nedávnych komiksoviek zo stajne Warner Bros.

Nechápte nás zle, štúdiu Warner Bros. ten jednoznačný divácky aj kasový úspech veľmi radi doprajeme. No po sklamaniach z niekoľkých posledných rokov už jednoducho nie sme takí natešení, ako by sme si možno priali. Uvidíme teda, ako dopadne Shazam!

Príbeh sa zameria na mladého Billyho Batsona (Asher Angel), ktorý bol mocným kúzelníkom Shazamom vybraný, aby sa stal hrdinom, bojoval proti bezpráviu a hájil spravodlivosť. Stačí zakričať ''SHAZAM'' a zo 14-ročného chlapca je zrazu dospelý superhrdina Shazam (Zachary Levi).

No keďže je v srdci stále dieťaťom, robí presne to, čo by ste od tínedžera v jeho veku čakali. Užíva si ich, zabáva sa a testuje ich limity. Svoje schopnosti však bude musieť rýchlo ovládnuť, pretože na scéne sa objaví záporák Thaddeus Sivano (Mark Strong) a jeho temné sily.

Komiksovka by mala byť podľa tvorcov odklonom od temného ladenia filmov z DCEU, takže sa údajne máme pripraviť na optimistický a zábavný blockbuster. A trailer tieto domnienky len potvrdzuje. Temnotu či osudovosť by sme tu márne hľadali. Zato nadhľad a humor sršia takmer z každého políčka.

Odporúčané
Shazam! zarába v rámci DCEU najmenej, no získal si srdcia fanúšikov aj kritikov (Box Office) Shazam! zarába v rámci DCEU najmenej, no získal si srdcia fanúšikov aj kritikov (Box Office) 7. apríla 2019, 19:06

Záleží už asi len na vašom vkuse, či vám to prekáža, ale zatiaľ to vyzerá, že by sme sa mohli dočkať najzábavnejšieho filmu DC univerza. Ktovie, či práve podobný svieži vietor DCEU nepotrebuje. Alebo by ste prijali väčšiu temnotu?

Za réžiou stojí David F. Sandberg (Lights Out, Annabelle: Creation), o scenár sa postaral Henry Gayden (Earth to Echo) spoločne s Darrenom Lemkeom (Shrek Forever After) a okrem vyššie spomínaných hercov si vo filme zahrá napríklad aj Djimon Hounsou či Jack Dylan Grazer.

Premiéra snímky je u nás naplánovaná na 4. apríla (duben) 2019. No ak sa o nej chcete dozvedieť ešte o čosi viac, vstúpte už klasicky do tohto vlákna. Zaujala vás prvá ukážka? A presvedčila vás o návšteve kina?

Domov
Zdieľať
Diskusia