Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2018, 18:34
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Bratislava bude mať svoj prvý mrakodrap! Toto je komplex Eurovea City s budovou vysokou 168 metrov

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Prvého mrakodrapu v meste sa nemôžeme dočkať.

Bratislava sa momentálne rozvíja ohromným tempom a jednou z najvyťaženejších oblastí sú bezpochyby Nové Nivy. Celá ulica prechádza rekonštrukciou a vo výstavbe sú aktuálne napríklad Sky Park, Twin City Tower či Stanica Nivy aj s vežou. Z novovznikajúcej štvrte však chcú developeri vytiahnuť maximum. Tentokrát je reč o oblasti za dvojicou veží Panorama City, na ktorú má zálusk J&T Real Estate.

Na nábreží Dunaja, v úseku od Eurovea až po Most Apollo, má totiž vzniknúť obrovský nový priestor, aktuálne obrandovaný ako Eurovea City. Nič stále nie je stopercentne isté, no o všetkom už máme reálnejšiu predstavu. Prepojenie obchodného komplexu Eurovea peším mostom s petržalskou stranou, kde by potenciálne vyrástla nová administratívna štvrť spolu s mestským kúpaliskom Lido, zatiaľ nevyzerá reálne.

Bratislava bude mať svoj prvý mrakodrap! Toto je komplex Eurovea City s budovou vysokou 168 metrov
Zdroj: Eurovea City

J&T Real Estate sa chce v prvom rade zamerať na rozširovanie už súčasnej Eurovey. Nábrežie s promenádou sa predĺži, pribudnú nové obchodné či kancelárske priestory. Keď sa Eurovea City úspešne napojí k projektom Tower 115 a Panorama City od nového developera, v hre bude podľa Trendu 1 470 bytov, 95-tisíc štvorcových metrov obchodných plôch, 285-tisíc štvorcových metrov kancelárií a kongresové centrum s plochou 8 500 štvorcových metrov. O návrhy verejných priestorov sa postará známa architektka z Barcelony Beth Salí.

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

Rozšírenie pozostáva z viacerých budov, tou najvýraznejšou je prvý slovenský mrakodrap vysoký 168 metrov. Nachádzať sa má až pri Moste Apollo, developer chce zachovať stúpajúcu panorámu mesta, kde centrum netvoria vysoké budovy. Súčasťou má byť aj električka, zatiaľ však k dispozícii nie sú ďalšie podrobnosti – ústiť však zrejme bude na Šafárikovo námestie. Väčšina vecí je stále nejasná, J&T Real Estate by však s výstavbou chceli začať na prelome rokov 2018 a 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia