Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2018, 16:57
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Posledný žijúci člen amazonského kmeňa bol zachytený polonahý v pralese. Osamelý domorodec však nemá záujem o kontakt s okolitým svetom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

"Muž v diere" je údajne v mimoriadne dobrom zdravotnom stave a živí sa lovením či rastlinami.

Osamelý preživší člen niekdajšieho amazonského kmeňa bol spozorovaný a natočený v brazílskom dažďovom pralese. Ide o posledného žijúceho domorodcu spomedzi svojich druhov, ktorý sa na videu polonahý, zahalený len akousi plátenou sukňou, snaží zrúbať strom. Čierne dlhé vlasy má zapletené v cope a podľa všetkého je v mimoriadne dobrom zdravotnom stave pričom má taktiež vybudovanú silnú imunitu a odolnosť voči chorobám.

Sám údajne žije už 22 rokov po tom, čo boli poslední členovia jeho kmeňa vyvraždení kvôli opakovaným útokom

v juhozápadnom brazílskom štáte Rondônia. Domorodé obyvateľstvo bolo v dôsledku nekonzistentnej kolonizácie za účelom nelegálnej ťažby dreva vyhodené z vlastného územia, čo spôsobovalo postupné vymieranie. V roku 1995 sa podľa všetkého uskutočnil posledný z mnohých útokov na domorodú skupinu, ktorá už vtedy mala len 6 členov.

Momentálne sa "muž v diere", ako ho tamojší nazvali vďaka jeho hlboko vykopaným dieram, nachádza v jeho pôvodnej rezervácii Tanaru a nemá záujem o kontakt s okolitým svetom. Jeho obživou sú ulovené zvieratá či rastliny. Domorodec preukázal dôležitý fakt, a to že aj úplne osamotený človek uprostred pustej džungle dokáže prežiť, byť v dobrom zdravotnom stave a kondícii a zároveň sa vyhnúť vplyvu modernej spoločnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia