Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2018, 9:39
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenskí policajti testovali, či nafúkaš z ústnej vody, keksíkov či kompótu

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložiť Uložené

Naši policajti si po mnohých otázkach vyskúšali potraviny na vlastnej koži.

Pred pár rokmi sa v slovenských médiách objavilo video, kde reportéri testovali známe potraviny a produkty každodennej spotreby pri dychovej skúške. Viacero sladkostí či potravín vie okamžite po použití a konzumácii spôsobiť, že by človek nafúkal a mohol by prísť o vodičák, lenže len malé množstvo vodičov si uvedomuje, že aj pri cestnej kontrole máme právo na žiadosť o opätovnú dychovú skúšku po 15 minútach.

Po zjedení keksíka ako Mila či Margot, praliniek, kompótov alebo vypláchnutí úst ústnou vodou by si mohol nafúkať minimálne množstvo alkoholu, ale policajti musia akceptovať tvoju žiadosť a nechať ťa po spomínanej dobe prejsť skúškou na alkohol znovu.

Po 15 minútach aj slovenskí policajti pri testovaní zistili, že alkohol sa už z tela odbúral a prístroj potom ukazoval nulu, ale ktokoľvek z nás by mohol byť zaskočený, keby po zjedení keksíka nechtiac nafúkal viac ako pol promile a dostal by sa do poriadneho problému. Nezabúdajme preto na svoje práva a musíme oceniť aj policajtov, ktorí sa na testovanie potravín podujali a pripomenuli fanúšikom na Facebooku, že prvotná hodnota môže aj klamať.

Domov
Zdieľať
Diskusia