Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2018, 20:37
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Veľkolepé mestá a majestátne zámky. Americká CNN odporúča Slovensko ako dovolenkovú destináciu, kde človek nájde tie najkrajšie miesta

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovensko je plné nádherných miest a vedia to aj v CNN.

Slovensko sa až tak často vo veľkých zahraničných médiách neobjavuje, ak neberieme do úvahy politiku. Naša krajina je plná nádherných miest, ktoré sa oplatí navštíviť, ale slovenské krásy zvyčajne zatieňujú úspechy našich športovcov či politický vývoj. Americká televízna stanica CNN však na svojom webe zverejnila milý článok o tom, že na Slovensko sa jednoznačne treba prísť pozrieť a do svojho zoznamu 11 miest zaradila aj mesto, ktoré by si v ňom možno nečakal.

Hneď na začiatku predstavuje vstupnú bránu do Slovenska naše hlavné mesto. Televízia konštatuje, že Bratislava cestovateľov nesklame, ale nie je jedinou destináciou, kam treba zájsť. Po nej by si mal navštíviť aj Trenčín a Bojnice, kde sa autor rozplýval nad zámkom aj zoologickou záhradou.

Mapa miest, ktoré by si mal podľa CNN určite navštíviť 

Veľkolepé mestá a majestátne zámky. Americká CNN odporúča Slovensko ako dovolenkovú destináciu, kde človek nájde tie najkrajšie miesta
Zdroj: CNN

Banská Štiavnica v zozname nemohla chýbať vďaka svojej kráse a po nej odporúča turistom aj návštevu Nízkych Tatier. Po nich by cestovatelia nemali vynechať Vysoké Tatry, Kežmarok, Levoču, Spišský hrad, Bardejov a napokon aj Košice.

Odporúčané
Neďaleko Bratislavy vystúpi Travis Scott a Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Bratislavy vystúpi Travis Scott a Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Na webe CNN by si však nenašiel len spomínané destinácie, ale aj odporúčania na krátke výlety. Z Bratislavy ťa chcú poslať na hrad Devín, z Bojníc zase do dedinky Čičmany a pri návšteve Levoče by si nemal zabudnúť na Slovenský raj, Tomášovský výhľad či Dobšinskú ľadovú jaskyňu.

Pre amerických turistov, ktorí náhodou zablúdia na Slovensko, je článok výborným úvodom do Slovenska. Niet divu, pretože autorom je Pavlo Fedykovych z blogu zameraného na Strednú Európu, takže pri jednotlivých miestach by si dokonca našiel aj adresy či telefónne čísla užitočných miest a organizácií.

Domov
Zdieľať
Diskusia