Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
3. júla 2018, 16:53
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Dáme jídlo má obrovskú konkurenciu. Nová platforma pre donášky je rýchlejšia, výhodnejšia a dbá na selekciu reštaurácií

GASTRO WOLT
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Fínska aplikácia Wolt prináša nový vietor na pražský trh s donáškou jedla.

Donáška jedla je už v roku 2018 úplnym štandardnom pre všetkých obyvateľov väčších miest, a to hneď z niekoľkých dôvodov. Lenivosť, resp. pohodlnosť, šetrenie času a tiež čoraz širší výber reštaurácií s často veľmi prijateľnými cenami sú jednoducho argumenty, ktoré je ťažké prekonať. V Prahe bola dlhobo suverénnym monopolom platforma DameJidlo.cz, kde sa mohla zaregistrovať akákoľvek reštaurácia a na základe svojich špecifikácií oslovovať hladných zákazníkov.

Už na prvý pohľad máme možnosť vidieť veľmi široký výber sprevádzaný relatívne dlhým časom dodania a veľavravné sú aj protichodné recenzie zákazníkov. Podniky len málokedy dokážu podávať vyrovnané výkony a držať istý štandard, čo sa týka cien, rýchlosti donášky, kvality jedla, resp. čerstvosti surovín a tiež komunikácie so zákazníkmi.

Teraz však na pražský donáškový trh prichádza konkurencia v podobe aplikácie Wolt, ktorá pochádza z Fínska a funguje v mestách severských štátov, ale aj v Gruzínsku či Maďarsku. Už na prvý pohľad všetko nasvedčuje tomu, že sa milovníci jedla v českom hlavnom meste majú na čo tešiť. Narozdiel od známeho DámeJídlo bude platforma selektovať reštaurácie na základe odporúčaní, takže podradné prevádzky s cieľom rýchlo zarobiť nedostanú šancu.

Dáme jídlo má obrovskú konkurenciu. Nová platforma pre donášky je rýchlejšia, výhodnejšia a dbá na selekciu reštaurácií

Donáška všetkých reštaurácií by mala trvať maximálne 40 minút a časom sa budú tieto intervaly ešte znižovať. Zároveň sa bude rozširovať oblasť, kde si budeš môcť jedlo všetkých svetových kuchýň nechať doručiť. Wolt myslí aj na ekológiu, keďže personál ti jedlo donesie na bicykli a my sa veľmi radi necháme prekvapiť, čo všetko si pre nás ešte pripraví. 

Domov
Zdieľať
Diskusia