Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2018, 13:05
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Odporná budova Hotelu Kyjev vyzerá inak! Fasáda bratislavskej stavby prešla významnými zmenami

KULTÚRA BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Konečne vyzerá ako tak k svetu.

Niet žiadnym tajomstvom, že bratislavské centrum nie je práve najkrajšie, teda, predovšetkým tá komunistická časť. A symbolom celej tej otrasnosti je výrazná budova Hotelu Kyjev, ktorá tróni Kamennému námestiu a spôsobuje nevoľnosť každému okoloidúcemu. Budova navyše nie je využitá, vnútri chátra aj s nábytkom bez akéhokoľvek posunu vpred. Podľa mnohých výpočtov sa však Hotel Kyjev nachádza len pár metrov od geografického stredu hlavného mesta, tento priestor by sa tak určite dal využiť aj o niečo lepšie.

Spoločnosť Lordship už niekoľko mesiacov bojuje za zlepšenie verejných priestorov v okolí Kamenného námestia a Hotel Kyjev medzi ne, samozrejme, patrí. Kým sa však všetko posunie, ešte si nejakú tú dobu počkáme. Oblasť sa má podľa developera stať miestom kultúry i umenia a práve pri príležitosti nadchádzajúceho Street art festivalu sa tak rozhodol dať umelcom priestor fasádu zmeniť, pričom sa v spolupráci s Footshopom postaral bratislavský fotograf Lousy Auber o naozaj majstrovské dielo.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00


Ten sa síce venuje najmä fotoportrétom raperov či iných známych osobností, Hotel Kyjev však pozmenil bravúrne a ako informuje na svojom Instagrame, stále nie je všetko hotové a prišiel čas zmeniť aj strechu. Rozhovor s Lousym si môžeš prečítať tu.

Nejde o žiaden veľký zásah do budovy a ide o naozaj vkusné riešenie riešenie, ktoré si stihli zamilovať mnohí Bratislavčania. Z fasády roky uzavretého hotela sa tak stalo jedno z najväčších umeleckých diel na svete. Samotný Lousy zhodnotil, že Hotel Kyjev je priam ikonickou mestskou stavbou a nebolo by tak dobré provokovať voľným umeleckým prejavom. Developer už skôr avizoval, že plánuje vyhlásiť verejnú súťaž o vzhľad fasady nového projektu, ktorý sa na mieste má vytvoriť.

Domov
Zdieľať
Diskusia