Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2018, 10:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ženu trápilo nadmerné ochlpenie tela dlhé roky. Syndróm, ktorý ho spôsobuje, sa však rozhodla otočiť vo svoj prospech

ZAUJÍMAVOSTI HOLENIE
Uložiť Uložené

Odvážna žena už prestala svoje telo neustále upravovať, aby ju spoločnosť akceptovala.

Často nemôžeme za to, ako vyzeráme. Genetické predispozície vedia narobiť v našom živote šarapatu a dlhé hodiny by ti o tom vedela rozprávať aj Nova Galaxia z amerického mesta Richmond v štáte Virgínia. Nezvyčajná žena prijala pozvanie do britskej rannej šou This Morning, kde sa s moderátormi spojila priamo z USA. Nova človeka zaujme už na prvý pohľad, pretože jej tvár pokrýva hustá brada. Nikdy pritom bradu netúžila mať.

Ako mladá slečna na sebe začala pozorovať rôzne zmeny, ktoré vyústili do diagnostikovania syndrómu polycystických vaječníkov. Syndróm ovplyvňuje fungovanie ženských vaječníkov a vie spôsobiť zastavenie menštruácie, neprítomnosť ovulácie, neplodnosť či nadmerné ochlpenie. Nejde ani o veľmi zriedkavú diagnózu, pretože v rôznej miere postihuje viac ako 5 percent ženskej populácie v reprodukčnom veku.

Mladá Nova nedostávala menštruáciu, nepoznala ovuláciu a najväčšie problémy jej narobilo práve ochlpenie. Na každý večierok sa musela dôkladne pripravovať a holením strávila dlhé hodiny. Hanbila sa za ochlpenie, ktoré nemala ako korigovať, a zmena v jej života prišla až po tom, čo sa inšpirovala britskou modelkou Harnaam Kaur. Aj jej rastie brada, ale ona si ju neholí a nehanbí sa za to, ako jej telo prirodzene vyzerá. Nova preto začala pomaličky svoju diagnózu akceptovať viac a viac, a tak sa dnes nebojí vyjsť na ulicu.

Odporúčané
Žiletky sa používali ako prevencia proti všiam. Spoznaj ďalšie drastické procedúry odstraňovania chĺpkov Žiletky sa používali ako prevencia proti všiam. Spoznaj ďalšie drastické procedúry odstraňovania chĺpkov 7. decembra 2022, 11:00

Stretáva sa so zmiešanými reakciami, čo ju neobťažuje, pretože jej partner ju akceptuje takú, ako ju príroda stvorila. Odvážna žena spustila na sociálnych médiách lavínu pozitívnych reakcií od ľudí, ktorí chválili jej guráž a skonštatovali, že každé telo je rozdielne a unikátne, takže kto sme my, aby sme jednotlivé telá súdili?

Domov
Zdieľať
Diskusia