Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Braun.
28. júna 2024 o 10:00
Čas čítania 2:57
Sponzorovaný obsah

Laserová epilácia celého tela za 15 minút? Braun predstavil HOT novinku s AI, vďaka ktorej budeš mať hladké telo po celý rok

TECH HOLENIE TECHNOLOGICKÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Ak ťa už otravuje neustále holenie, tento prístroj si rozhodne zamiluješ.

Oholíš si nohy, užívaš si ich hladkosť a na druhý deň si všimneš, že ti narástli nové chĺpky. Poprípade sa ti stáva, že je jedno, ako intenzívne si prechádzaš žiletkou po pazuchách, stále vidíš čierne bodky. Túžiš po dokonalej hladkosti, no nechce sa ti každý deň vyťahovať holiacu penu, žiletku a depilátor?

Nemecká značka Braun predstavila Braun Smart IPL Skin I·Expert PL7253 – novinku, ktorá bude pre tvoje chlpy doslova gamechanger. Vďaka tomuto inteligentnému laserovému epilátoru dosiahneš hladké telo po celý rok a okrem iného sa prístroj stane tvojou osobnou „vreckovou kozmetičkou“.

Niekomu vyhovujú iné spôsoby na holenie a niekto zase preferuje neholiť sa vôbec. Ak sa však chceš dozvedieť viac o IPL epilácii a ako funguje, nasledujúce informácie budú pre teba užitočné.
braun
Zdroj: Refresher/Gabriel Kotrha

IPL epilácia ako zo salónu

S epilátorom Braun IPL Skin i-expert budeš mať výsledky, aké dosiahneš iba pravidelnými návštevami salóna. No s týmto IPL epilátorom si laserovú epiláciu spravíš aj doma na gauči, a tak nemusíš stále chodiť na sedenia. 

💡Čo je to IPL: IPL alebo intenzívne pulzné svetlo je technológia, ktorá využíva premenu svetelnej energie na tepelnú. Svetelné lúče vysielané epilátorom zasahujú melanín vo vlasových folikuloch pod povrchom pokožky a tým sa preruší cyklus rastu chĺpkov. Výsledkom je dlhotrvajúca hladká pokožka.

„Intervaly medzi ošetreniami potrebnými na dosiahnutie najlepších výsledkov sú veľmi individuálne a závisia od farby a hrúbky chĺpkov a kontrastu medzi farbou chĺpkov a vašej pokožky. Výhodou nového modelu epilátora Braun Skin i-expert IPL je, že vám prispôsobí plán epilácie a intervaly prispôsobí doteraz dosiahnutým výsledkom,“ vysvetľuje dermatologička MUDr. Jana Housková.

Takto funguje epilácia: laser poškodí vlasovú cibuľku, chlp odpadne a dlhší čas sa nevytvorí nový.
Takto funguje epilácia: laser poškodí vlasovú cibuľku, chlp odpadne a dlhší čas sa nevytvorí nový. Zdroj: Wikimedia Commons/Razane.khalil

O dokonalú hladkosť sa ti postará AI

Áno, dobre čítaš. Epilátor je nadupaný umelou inteligenciou prepojenou na aplikáciu, ktorá ti vytvorí personalizované holenie. Je jedno, či chceš mať hladké nohy, pazuchy, intímne partie, ruky alebo tvár. AI v epilátore ti vie nastaviť intenzitu laseru podľa toho, aký máš typ pokožky (sníma až 80-krát za sekundu počas používania) a hrúbku chĺpkov. Okrem iného, dokáže ťa v reálnom čase informovať na vynechané miesta pokožky. Nezabudneš tak odstrániť ani jeden chĺpok a celé telo si tak ošetríš za 15 minút.

Keďže je epilácia dlhší proces, ktorý musíš v určitom intervale praktizovať, Braun IPL Skin i-expert ti dokáže naplánovať „epilačný“ kalendár na celý jeden rok. To znamená, že budeš vedieť, kedy treba použiť epilátor znova, a tak si zachováš hladkosť pokožky na 365 dní.

Braun
Zdroj: Braun

Ako sa epilátor používa?

Ešte pred tým, než zapneš túto novinku, musíme ťa upozorniť na dôležité veci týkajúce sa jej používania. Vďaka špeciálnej hlavici môžeš použiť zariadenie aj na tvár, avšak vyhni sa čelu a miestam v blízkosti očí. Taktiež neprechádzaj epilátorom cez materské znamienka, veľké pehy, bradavice, bradavky, pery, tetovania a permanentný make-up. Muži by nemali používať epilátor na bradu.

Keď sa budeš epilovať, nevystavuj svoju pokožku umelým zdrojom svetla, napríklad v opaľovacích kabínkach a solárkach. Ak budeš chodiť na slnko, nanes si na epilované časti tela silné SPF-ko. Zároveň počas 24 hodín po epilácii nenavštevuj sauny, termálne vane, tesné oblečenie radšej nechaj v skrini a vyhni sa používaniu bieliacich krémov, parfumovaných produktov alebo peelingov. Spomenuté veci ti môžu spôsobiť podráždenie epilovanej oblasti.

braun
Zdroj: braun

Prístroj najlepšie funguje na bledej pokožke a tmavých chĺpkoch, najmenej na tmavej pokožke a svetlých chĺpkoch. Tmavšia pokožka má viac melanínu, preto vie pohlcovať viac svetelnej energie, čo môže spôsobiť nepríjemný pocit.

Pokiaľ máš tmavšiu pokožku z prirodzeného alebo umelého opaľovania a nemáš ju podráždenú, prístroj Braun Silk-expert Pro môžeš normálne používať. Zariadenie ti automaticky upravuje silu energie na najbezpečnejšiu a efektívnu úroveň a upozorní ťa, ak je tvoja pokožka príliš tmavá.

Na obrázku vidíš odporúčanie, pre ktorý typ pleti a farbu chlpov je vhodná epilácia strojčekom Braun Smart IPL Skin I·Expert.
Na obrázku vidíš odporúčanie, pre ktorý typ pleti a farbu chlpov je vhodná epilácia strojčekom Braun Smart IPL Skin I·Expert. Zdroj: Braun

Už vieš, na čo si treba dávať pozor, a si ready na procedúru? Keďže epilátor zasahuje vlasové folikuly, pred každým ošetrením si potrebuješ oholiť pokožku. Ošetrenia sú prispôsobené na mieru vďaka inteligentnému plánovaniu so spätnou väzbou o pokrytí v reálnom čase, ktoré poskytuje aplikácia Braun, dostupná pre iOS a Android. Zapoj zariadenie do elektriny, pripoj sa na internet a apka ťa prevedie každým krokom procesu.

V kozmetických salónoch, ktoré využívajú na epiláciu technológiu IPL, potrebuješ ochranné okuliare, no v prípade epilátora Braun Smart IPL Skin I·Expert vôbec nie sú potrebné. Viditeľných výsledkov epilácie sa dočkáš za tri týždne. Pokiaľ nemáš 100 % istotu, či môžeš používať najnovšiu novinku od značky Braun, určite sa poraď so svojím lekárom alebo dermatológom.

Braun Smart IPL Skin I·Expert PL7253 stojí 698,90 €. Možno sa ti to zdá ako veľká investícia, avšak prístroj ti dlho vydrží. Nehovoriac o tom, že nemusíš míňať na cestu do salónov a sledovať si, kedy ťa čaká ďalšie sedenie.
Nový epilátor braun
Domov
Zdieľať
Diskusia