Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2018, 17:22
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Online predajca ASOS definitívne ukončuje výrobu produktov zo zvierat. Zbavuje sa tak peria, kašmíru či mohéru z kôz a zajacov

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Módny svet aktuálne prichádza s ďalším významným krokom v boji proti krutosti na zvieratách.

Známy britský online predajca oblečenia a kozmetiky ASOS prišiel s nečakaným zákazom, ktorý istotne poteší mnohých ľudí po celom svete. Spoločnosť sa totiž rozhodla radikálne zmeniť politiku, týkajúcu sa starostlivosti o zvieratá, a tak úplne skončiť s výrobou svojich odevov zo živočíšnych materiálov. Do konca januára 2019 plánuje úplné odstavenie takýchto produktov a vyprázdnenie všetkých skladov.

Predajca sa tak zbavuje textilných materiálov ako kašmír, perie, kožušina, hodváb či mohér, ktoré pochádzajú z rôznych druhov zvierat. Napríklad taký kašmír sa vyrába zo srsti kašmírskej kozy a mohér zas z angorskej kozy či zajaca. Nezisková organizácia PETA, bojujúca za práva zvierat uviedla, že chváli ASOS za tento veľký krok v módnom priemysle.

 

Príspevok, ktorý zdieľa PETA (@peta),

Spoločnosť si pravdepodobne zobrala príklad od mnohých ďalších predajcov, ako sú Old Spitalfields Market či módny návrhár Tom Ford, ktorý priznal, že sa jeho názor na kožušinu v móde úplne zmenil a rozhodol sa stať aj vegánom. Taktiež aj firmy ako Zara, H&M, Topshop či Marks&Spencer úplne skončili s výrobou oblečenia z mohéru po tom, ako PETA odhalila ich kruté zaobchádzanie so zvieratami.

Odporúčané
Moja sliepka hrá v reklame na Kinekus a s kozou cvičíme agility. Stano je tréner zvierat (Rozhovor) Moja sliepka hrá v reklame na Kinekus a s kozou cvičíme agility. Stano je tréner zvierat (Rozhovor) 16. marca 2024, 12:30

Dnes sa stihla k celému zákazu vyjadriť prostredníctvom Instagramovej story aj Naty Kerny, ktorá je taktiež veľkou podporovateľkou a iniciátorkou ochrany práv zvierat. Z najnovšej správy týkajúcej sa zmeny politiky spoločnosti je nadšená.

Online predajca ASOS definitívne ukončuje výrobu produktov zo zvierat. Zbavuje sa tak peria, kašmíru či mohéru z kôz a zajacov
Zdroj: Instagram/@natykerny

Internetom sa za posledné hodiny šíria samé pozitívne vyjadrenia na podporu ASOSu zo strany ľudí:

Domov
Zdieľať
Diskusia