Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2018, 0:49
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Cez sviatky musíme zatvárať obchody, v dedine Bobrovec zakázali v nedeľu akékoľvek veľké práce. Posledný deň týždňa venujú tichu a oddychu

ZAUJÍMAVOSTI PRÁCA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

V liptovskej obci vládne nezvyčajné nariadenie.

Zákon o zatvorených obchodoch počas sviatkov tu už máme niekoľko mesiacov, no vždy, keď ten sviatok príde, Slováci majú stále problém sa so zatvorenými supermarketmi zmieriť. Miesto toho, aby sme si vychutnávali vzácne voľno, sa hromada z nás tlačí na nákupy za hranice. A v mnohých prípadoch nie sú nadšené ani samotné pani predavačky.

V niektorých krajinách je však niečo podobné úplne bežné, prípadne funguje zatváranie obchodov a verejných inštitúcií ešte prísnejšie. V niektorých častiach takého Nemecka sa obchody zavrú každú nedeľu, častokrát je to z nábožensko-historických dôvodov.

A k nim sa rozhodli vrátiť aj Liptovčania žijúci v obci Bobrovec. Ako informoval denník SME, v obci jednohlasne schválili zaujímavé všeobecné záväzné nariadenie, ktoré miestnym obyvateľom zakazuje vykonávať hlučnú prácu. Pred rokmi bolo neslýchané, ak by si niekto napílil drevo cez nedeľu. Tento zvyk sa však teraz vracia, všetky náročné a hlučné nutnosti bude treba vyriešiť počas týždňa alebo v sobotu. Žiadne kosenie trávnika, rekonštrukcia domu či obmena múriku v nedeľu nehrozí.

Cez sviatky musíme zatvárať obchody, v dedine Bobrovec zakázali v nedeľu akékoľvek veľké práce. Posledný deň týždňa venujú tichu a oddychu
Zdroj: Jerzy Opioła
Domov
Zdieľať
Diskusia