Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2018, 9:15
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Bill Gates varuje pred gigantickou pandemickou epidémiou. V nasledujúcich rokoch vraj zomrie 30 miliónov ľudí

ZAUJÍMAVOSTI BILL GATES
Uložiť Uložené

Miliardár Gates nemá dobré správy.

Ako sám povedal, Bill Gates je zvyčajne tou optimistickou súčasťou miestnosti. Na diskusii organizovanej Massachusetts Medical SocietyNew England Journal of Medicine pripomenul, že vždy bol on ten posledný, kto veril nepravdepodobným riešeniam a situáciám. Ani Gates však teraz nemá pozitívne predpovede pre ľudstvo a týkajú sa chorôb.

Vďaka Billovi Gatesovi ľudstvo takmer kompletne porazilo obrnu (poliomyelitída), darí sa nám v boji proti malárii, no história ukázala, že nás veľmi jednoducho môže prekvapiť niečo úplne nové. Čím viac ľudí na planéte, tým je na to väčšia pravdepodobnosť a navyše, bezohľadnými zásahmi do prírody prispievajú aj samotní ľudia.

Gates predpokladá, že sa v nasledujúcom desaťročí ľudstvo podrobí masívnej pandemickej epidémii. Tá podľa Gatesa s ľahkosťou vyhladí až 30 miliónov ľudí, pričom niet pochýb, že sa bude šíriť cez všetky kontinenty. Miliardár si dokonca pripravil aj príkladnú simuláciu na obyčajnej chrípke, no sám pritom dodáva, že je omnoho jednoduchšie vytvoriť si vlastnú chorobu doma v laboratóriu, než čakať na ďalšiu mutáciu chrípky.

Pre porovnanie, najväčšou doterajšou pandémiou bola španielska chrípka v rokoch 1918 až 1920, podľa niektorých zdrojov zahubila až 50 miliónov ľudí. Hneď na druhé miesto sa radí európska epidémia moru v 14. storočí, ktorá si pripísala 25 miliónov životov. Tretia najkritickejšia pandemická epidémia podľa mnohých expertov stále trvá, a to už od roku 1980. HIV si vyžiadalo už 20 miliónov obetí.

Bill Gates varuje pred gigantickou pandemickou epidémiou. V nasledujúcich rokoch vraj zomrie 30 miliónov ľudí
Zdroj: publicdomainpictures
Domov
Zdieľať
Diskusia