Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2018, 17:57
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Otázka na teste z anatómie pobúrila rodičov aj internet. V americkej škole vykreslili sex z pomsty ako normálnu záležitosť

ZAUJÍMAVOSTI ŠKOLSTVO USA
Uložiť Uložené

Americký vzdelávací systém podľa rodičov rapídnou rýchlosťou upadá.

Škola by mala študentov a žiakov pripravovať na čo najväčšie množstvo životných situácií, no rozhodne by nemala vykresľovať nemorálne činnosti ako úplne bežné veci. Takého názoru je aj americký otec Omar Austin, ktorý sa na Facebooku posťažoval testom z biológie a následne ho podporili stovky ďalších.

Omarova dcéra sa totiž nachádza v jedenástom roku školskej dochádzky, čiže má šestnásť alebo sedemnásť rokov. Na jej teste z anatómie bola reč predovšetkým o genetike a jedna z otázok ľudí naozaj prekvapila. Profesor chcel vedieť, akú krvnú skupinu nemôže mať Ursulino novonarodené dievčatko. Na tom by nebolo nič zlé, pokiaľ by bol kontext otázky iný.

Ursula však mala sex so svojím priateľom, ktorý sa s ňou následne takmer okamžite rozišiel. Dievča okamžite dychtilo po pomste a vydalo sa tak k jeho najlepšiemu priateľovi, s ktorým mala sex z pomsty. Všetci traja aktéri majú definovaný typ krvnej skupiny a úlohou Omarovej dcéry bolo pouvažovať nad krvnou skupinou dcéry. Ľuďom na internete však prekážalo, že sex z pomsty vykreslil zadávateľ testu ako úplne bežnú vec, ktorá sa berie na ľahkú váhu. Školský systém tak podľa nich stráca na kvalite a neobohacuje o morálne hodnoty.

Domov
Zdieľať
Diskusia