Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. apríla 2018, 10:27
Čas čítania 0:00
Sona O.

Tajomstvá instagramových influencerov prezradené! Odkiaľ berú sledovateľov?

TECH INFLUENCERI INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Obdivujeme ich, milujeme ich, závidíme im. Blogeri na Instagrame s nami zdieľajú to naj z ich života, čo však stojí za ich slávou?

Sú sexi, príťažliví, cool, inšpirujú nás módnymi kúskami, cestovateľskými tipmi a krásnym dizajnom. Influenceri na sociálnych sieťach sú dnes takmer vplyvnejší než celebrity. Značky sú ochotné im platiť, aby sa prezentovali v najnovších teniskách, testovali technické vychytávky, alebo sa vyfotili s ich drinkom. Spolu s followermi im teda nestúpajú iba čísla na Instagrame, ale aj na bankovom účte. 

Hoci mnohí chápeme, že rozdiel medzi obsahom zdieľaným na sociálnych sieťach a reálnym životom je obrovský, nie vždy vidíme, čo všetko stojí za slávou dnešných blogerov. "Z Instagramu sa skrátka stal nový spôsob reklamy. Peniaze, ktoré môžu užívatelia získať, vytvorili priestor pre nebezpečnú hru," hovorí blogerka Sara Melotti, vďaka ktorej sme publikovali aj článok o temných zákutiach Instagramu.

Ľudia sú schopní pre like urobiť všetko, aj klamať a podvádzať. Možno nie všetci vedia, že Instagram v roku 2016 zmenil spôsob, akým ukazuje obrázky jednotlivých profilov. Miesto toho, aby ich prezentoval v chronologickom poradí, pracuje na báze algoritmu. Teraz sa ti fotky zobrazujú na základe toho, aká vysoká je pravdepodobnosť, že dáš like a tvojho vzťahu k človeku, ktorý obsah zdieľal. 

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

Ako sa teda niekto vypracuje z obyčajného priemerného účtu s pár stovkami sledovateľov na tisícového influencera? Existuje na to hneď niekoľko trikov. Prvým z nich je like si kupovať. Na webe nájdeš obrovské množstvo rôznych stránok a služieb, ktoré ti sľubujú, že ti zdvihnú tvoju reputáciu na Instagrame. Ich taxa sa väčšinou pohybuje od pár eur až k tisíckam, podľa toho, ako veľmi chceš, aby ti pomohli.

Tajomstvá instagramových influencerov prezradené! Odkiaľ berú sledovateľov?
Zdroj: instafollowers.co / Soňa O.
Tajomstvá instagramových influencerov prezradené! Odkiaľ berú sledovateľov?
Zdroj: likery.com / Soňa O.
Tajomstvá instagramových influencerov prezradené! Odkiaľ berú sledovateľov?
Zdroj: Instagain.cz / Soňa O.

Ďalším trikom, ktorý praktizujú mnohí, je reagovanie na náhodné stránky. Čím viac komentárov, tým viac pozornosti. Blogeri sa snažia jednoducho pokryť, čo najviac obsahu na webe. Dávajú like, kde sa len dá a trávia na sociálnych sieťach hodiny denne. 

Instagramové miesta sú tiež neoddeliteľnou súčasťou blogovania. Jednoducho, predstavujú nejaké trendové miesto, na ktorom sa už pred tebou odfotila tisícka iných ľudí, no keďže chceš vyzerať cool, cvakneš sa tam aj ty. Hashtag na takomto mieste má potom vyššiu šancu nielen zvýšiť ti ego, ale aj počet followerov. Takže ak si sa ešte neodfotil na vrchole Empire State Building či pred Notre-Damom v Paríži, mal by si to rýchlo napraviť.

As I’m falling down.. #süß #dom #notredame #frankreich

Príspevok, ktorý zdieľa S t e f a n (@lanmandragoran9),

Aplikácia ponúka aj takzvané kolektívne vlastnené účty. Tie často publikujú iných blogerov a zverejňujú ich fotografie. Jasné, že ak sa ocitneš na stránke, ktorá má tisícky followerov, prospeje to aj tvojmu vlastnému účtu. Aj tu však vznikol problém a ľudia sa snažia zarobiť, kde sa len dá. Preto sa ti môže ľahko stať, že si za uvedenie na ich účte si vypýtajú pekne mastnú sumu. "Za uvedenie môjho Instagramu na jednej stránke si vypýtali 475 dolárov!" povedala blogerka. 

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

"Be the change you want to see in the world" —Mahatma Gandhi tomorrow is the International day for the elimination of violence against women. That's the reason I was in India a few weeks ago. I documented the stories of women that were victim of violence in Bhopal. These stories are tough and heartbreaking and it made me realize how much work there is to do to to change things. Please go take a look at the article I wrote where I share the stories of these women and watch the behind the scenes video, the link is both in my bio and in my stories. We are talking about real life here, human beings lives, it's an important matter and I would love for you to be aware of it! Thank you ActionAid for what you do to change the world . I want to see a world where being born a female is not a disatvantage and I'll play my part in making that world a reality. Will you? . “Sii il cambiamento che vuoi vedere nel mondo —Mahatma Gandhi Domani e’ la giornata mondiale per l’eliminazione della violenza contro le donne. Che e’ il motivo per cui ero in India un paio di settimane fa. Ho documentato le storie di donne vittime di violenza a Bhopal. Queste storie sono tristissime e spezzano il cuore. Ascoltarle mi ha fato capire quanto lavoro ci sia da fare per cambiare le cose.Vi chiedo col cuore di andare a leggere l’articolo che ho scritto sul mio blog che racconta queste storie e di guardare il video alla fine del post, trovate il link nella bio e nelle stories. Stiamo parlando di vita vera qui, di vite umane, e’ importante essere a conoscenza di cosa succede nel mondo. Grazie a @actionaiditalia per tutto il lavoro che fanno per cambiare le cose. Io voglio vedere un mondo dove essere nata femmina non sia uno svantaggio e faro’ la mia parte per fare di questo mondo una realtà. E tu? ooops la versione italiana dell'articolo arriva domani ma il video in italiano e' già pronto andare a guardarlo lo trovate nelle stories

Príspevok, ktorý zdieľa Sara Melotti (@saramelotti_),

La ciudad del amor me tiene enamorada...❤

Príspevok, ktorý zdieľa Judith Muñoz (@judithmr_),

Keď si myslíš, že si už počul všetko, prečítaj si pozorne ďalší trik. Influenceri sa zoskupujú, väčšinou vytvoria spoločný chat alebo skupinu na Facebooku či Whatsapp a keď publikujú nový príspevok, upozornia na to všetkých v skupine. Potom dá povinne každý svoj like, komentár alebo follow. Vďaka tomu tak obsah vyzerá príťažlivejší a zaujímavejší. "Kľúčom je získať čo najviac reakcií v prvej polhodine od uverejnenia fotografie. Tak dokážete oklamať algoritmus a bude vás všade ukazovať medzi prvými príspevkami," hovorí Sara.

Veľa súčasných influencerov vníma Instagram ako platformu, ktorá už stratila svoje čaro. Už viac nejde o umenie, krásne fotografie a inšpiratívny obsah, ale o to získať, čo najviac sledovateľov. "Je to špinavý biznis skoro ako mafia," priznáva blogerka.

Odporúčané
Vilda Šír: Som tanečník s podnikateľským duchom. Na moje kurzy chodia právničky aj lekárky, tancom sa dá živiť (Rozhovor) Vilda Šír: Som tanečník s podnikateľským duchom. Na moje kurzy chodia právničky aj lekárky, tancom sa dá živiť (Rozhovor) 18. apríla 2024, 9:30

Teraz už poznáš všetky tipy, ktoré sa dajú využiť na spopulárnenie tvojho obsahu. Je však otázne, či celý tento ošiaľ komentárov a followerov neničí pravý význam blogovania, ktoré nás má v prvom rade inšpirovať a poskytovať kvalitný obsah

Fotografka Sara Melotti tvrdí, že so špinavými trikmi skoncovala, no mnohí ich využívajú naďalej. Kým si teda klikneš na niekoho účet a začneš mu závidieť všetky tie like a pozornosť, ktorá sa mu dostáva, prever si, či hrá naozaj čistú hru.

Domov
Zdieľať
Diskusia