Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2018 o 18:04
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Azerbajdžanské lietadlo nad Slovenskom krúžilo štyri hodiny. Stret s vtákom nedopadol dobre, pilot musel spáliť všetko palivo

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA LIETADLO
Uložiť Uložené

Trasa krúžiaceho lietadla vyzerá naozaj zábavne.

Aj v letectve sa môžu prihodiť poriadne zvláštne situácie a to, čo sa v posledných hodinách odohrávalo nad západným Slovenskom, je toho jasným dôkazom. Podľa informácií televízie JOJ sa totiž z Bratislavy odlietajúce lietadlo zrazilo s vtákom. Nebolo tak bezpečné pokračovať v lete a Iľjušin sa tak musel vrátiť na pristávaciu dráhu. Plne natankovanému lietadlu to však nebolo umožnené, miesto toho mu bolo nariadené, aby vylietal palivo.

Nákladný let ZP4953-AZQ4953 azerbajdžanskej aerolinky tak približne štyri hodiny krúžil neďaleko Bratislavy, čakajúc, kým sa konečne bude môcť vrátiť na zem a následne svoj pokus o štart zopakovať. Prvý štart započal po 13. hodine, okolo sedemnástej už lietadlo znovu sedelo na pevnine.

V moderných lietadlách už nie je nutné vylietavať palivo, no keďže išlo o staršie lietadlo ruskej výroby, z bezpečnostných dôvodov sa muselo čakať, kým stroj nebude presahovať povolenú pristávaciu hmotnosť. Vypúšťanie paliva zasa nie je možné kvôli životnému prostrediu.

Azerbajdžanské lietadlo nad Slovenskom krúžilo štyri hodiny. Stret s vtákom nedopadol dobre, pilot musel spáliť všetko palivo
Zdroj: www.flightradar24.com
Domov
Zdieľať
Diskusia