Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2018, 15:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Poľskí youtuberi natočili vlastnú verziu seriálu Black Mirror. Zaskočí ťa kvalitou, ale aj výbornými témami, ktorými sa zaoberá

FILMY A SERIÁLY BLACK MIRROR POĽSKO
Uložiť Uložené

Naši severní susedia posúvajú svoju seriálovú tvorbu na vyššiu úroveň.

Seriál Black Mirror má za sebou úspešnú štvrtú sériu a fanúšikovia už netrpezlivo čakajú na piatu. Čakanie si však môžeš skrátiť vďaka poľskej verzii obľúbenej služby Netflix, ktorá nedávno oslovila viacero youtuberov s netradičnou otázkou. Tím Netflixu zodpovedný za Poľsko a východnú Európu vymyslel projekt seriálu Black Mirror na poľský spôsob, ktorý dostal názov Czarne lusterko.

Poľskí youtuberi natočili vlastnú verziu seriálu Black Mirror. Zaskočí ťa kvalitou, ale aj výbornými témami, ktorými sa zaoberá
Zdroj: Netflix

Pôvodný seriál sa volá Czarne lustro, a tak bolo treba vymyslieť odlišné meno. Pod taktovkou vedúceho výroby Jaceka Ambrosiewicza sa vznikli štyri kratšie epizódy, ktoré si zanechali charakteristické črty originálneho seriálu, ale neinšpirovali sa hlavnou myšlienkou poslednej štvrtej série. V nej vystupovali ženské hlavné postavy a väčšina častí bola založená na koncepte implantátov v mozgu.

Jednotlivé časti z poľskej produkcie sa zamerali na ovplyvňovanie emócií z pohľadu internetových tvorcov či osamelosť v dobe populárnych počítačových hier. Poľský Netflix svojich youtuberov vyberal na základe kvality ich tvorby, pričom dbal na to, aby každý jeden z nich zanechal v epizóde maličkého Black Mirror vlastný rukopis, s ktorým by sa fanúšikovia mohli stretnúť aj v bežných videách. Seriál si môžeš pozrieť priamo na Youtube úplne bezplatne, a tak určite odporúčame dať mu šancu, kým nám na obrazovky nepríde piata séria.

Domov
Zdieľať
Diskusia