Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2018, 22:14
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

GIFy sa vracajú späť na Instagram! Po rasistickom škandále sa s nimi znovu môžeš do sýtosti vyhrať

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Obľúbený formát je späť na Instagrame.

Vyše dva týždne sa používatelia obľúbeného Instagramu museli zaobísť bez funkcie používať GIFy. Spolu so Snapchatom ich totiž Instagram odstránil kvôli samotnej aplikácii Giphy. V ich databáze sa totiž vyskytol rasistický a ofenzívny GIF, na ktorý museli upozorniť až ľudia na Twitteri. Pri vyhľadaní slova crime, čiže zločin, sa totiž zjavilo zvláštne počítadlo ľudí, ktorí vraj zomreli vinou černošskej kriminality, pričom nechýbalo ani hanlivé použitie slova na N.

Ofenzívny obsah však Instagram ani Snapchat pochopiteľne nepovoľujú, obe sociálne siete tak museli reagovať pozastavením možnosti používať GIFy. Z Giphy sa síce okamžite ohradili, že databázu už preverovali a všetko je bez problémov, sociálne siete však usúdili, že radšej všetkému venujú viac času, aby sa nič podobné už nikdy nemohlo zopakovať. A ten čas zrejme nastal, pohyblivé obrázky formátu GIF sú totiž späť v Instagrame a ty sa s nimi opäť môžeš do sýtosti vyhrať.

Domov
Zdieľať
Diskusia