Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2018, 13:27
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Stop používaniu kožušín povedala aj Donatella Versace. Kedy nás čaká úplný zákaz?

MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Vyzerá to tak, že živým kožušinám v módnom priemysle už definitívne odzvonilo.

Dokážete si predstaviť módny priemysel bez využívania kožušín? Ešte pred pár rokmi bola daná myšlienka pre väčšinu popredných návrhárov doslova nepredstaviteľná, avšak v súčasnosti je možné, že k tomu naozaj príde. Po značkách ako Michael Kors, Gucci či Furla sa k téme vyjadrila taktiež Donatella Versace.

Dedička impéria s rovnomerným názvom v rozhovore pre portál 1843 uviedla okrem mnohých informácií zo svojho súkromia aj následovné: “Fur? I am out of that,” respektíve: “I don’t want to kill animals to make fashion. It doesn’t feel right.” Možno to z úst obľúbenej návrhárky vyznie zvláštne, keďže v minulosti sa od podobných tvrdení dištancovala, avšak posun bol potrebný.

Taliansky symbol luxusu, medzi ktorého verných fanúšikov patria tváre ako Rihanna, 2 Chainz, Naomi Campbell či Kate Moss, si tak otvára cestu aj k prírode a zástancom životného prostredia. Otázkou už ostáva len čas, kedy nastane absolútny zákaz používania živých kožušín pre ľudské potešenie.

Obdobné kúsky už v portfóliu módneho domu Versace v nových kolekciách nenájdete.

 

A post shared by Versace (@versace) on

 

A post shared by Versace (@versace) on

Pravdou však zostáva, že v aktuálnej ponuke stále nájdeme vankúš z kožušiny v hodnote 1200 eur.

V prípade, že sa o módne dianie zaujímate trochu bližšie, určite nezabudnite navštíviť ani našu stránku Móda Refresher, ktorá vám poskytne vždy len tie najzaujímavejšie a najhorúcejšie informácie z módneho sveta. Ďakujeme vám za podporu!

Anketa:
Malo by byť podľa vás používanie živých kožušín v módnom priemysle zakázané?
Áno
Nie
Áno
76 %
184 Hlasov
Nie
24 %
57 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia