Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2018, 14:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Facebook testuje svoj vlastný Tinder. Služba Meetups by mohla dávať šancu nečakaným vzťahom aj organizovať voľný čas s kamarátmi

TECH FACEBOOK ONLINE ZOZNAMKY
Uložiť Uložené

Sociálna sieť má v najbližšom období veľké plány v oblasti spájania priateľov.

Mark Zuckerberg sa v januári tohto roku postavil pred miliónové publikum ľudí z celého sveta a odvážne oznámil, že Facebook bude v najbližšom období meniť svoj algoritmus. Už testovanie Prieskumníka nás naučilo, že Zuckerberg by chcel prikladať väčšiu dôležitosť interakciám medzi priateľmi namiesto interakcií medzi užívateľmi a firmami.

Väčšina ľudí si na Facebooku pestuje veľmi obmedzenú základňu priateľov, z ktorých často veľkú časť osobne pozná a trávi s nimi aj voľný čas. Vo Facebooku si preto povedali, že práve kvalitné vzťahy medzi priateľmi na Facebooku by sa dali pomocou sociálnej siete ešte zlepšovať. Facebook posledné mesiace testuje službu s názvom Meetups, ktorej podstatou je spájanie priateľov zdanlivo jednoduchým spôsobom.

Facebook testuje svoj vlastný Tinder. Služba Meetups by mohla dávať šancu nečakaným vzťahom aj organizovať voľný čas s kamarátmi
Zdroj: Facebook

Užívatelia, ktorí službu testujú v uzavretej komunite, majú šancu označiť, či sa s konkrétnymi priateľmi chcú stretnúť a ako by s nimi chceli stráviť svoj čas. Na doteraz vydaných obrázkoch však služba vyzerá stále príliš komplikovane a užívatelia podľa nich nevedia priamo zistiť, či s nimi chce niekto ísť na rande, alebo si len tak vyjsť niekam na kávu bez akéhokoľvek romantického záujmu.

Odporúčané
Sex a dick pics tu nefičia. Vyskúšala som zoznamovaciu aplikáciu pre introvertov. Ako dopadlo moje rande? Sex a dick pics tu nefičia. Vyskúšala som zoznamovaciu aplikáciu pre introvertov. Ako dopadlo moje rande? 4. augusta 2023, 12:30

Facebook však má oproti aplikáciám ako Tinder jednu veľkú výhodu. Kvalitné priateľstvá medzi ľuďmi zostávajú často nepreskúmané, pretože sa ľudia boja romantickej zápletky, ale práve Facebook by tento problém mohol v budúcnosti vyriešiť. Keby bola funkcia Meetups dostatočne prepracovaná, aj starí priatelia by si mohli dať navzájom vedieť, že o seba majú záujem.

Človek by vedel, že nejde o vzťah na jednu noc ako z Tinderu a Facebook by tak mohol svoj sociálny monopol posunúť na vyššiu úroveň. Uvidíme, kedy sa Meetups dostanú aj do rúk verejnosti, ale ak sa to vývojárom z Facebooku podarí, zoznamovacie aplikácie by mohli mať slušnú konkurenciu.

Facebook testuje svoj vlastný Tinder. Služba Meetups by mohla dávať šancu nečakaným vzťahom aj organizovať voľný čas s kamarátmi
Zdroj: Tinder
Domov
Zdieľať
Diskusia