Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2018, 22:49
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Lyžiar pobozkal na olympiáde svojho priateľa a podčiarkol, ako ďaleko sa už spoločnosť pohla. Pred 4 rokmi v Rusku na to odvahu nenašiel

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Gus neváhal a svojmu priateľovi vtisol bozk.

Uplynulá nedeľa priniesla na zimnej olympiáde v Južnej Kórei moment, na ktorý čakali milióny ľudí po celom svete. Homosexuálny lyžiar Gus Kenworthy sa krátko pred svojím kvalifikačným pokusom zastavil pri priateľovi a priamo pred televíznymi kamerami a fotoaparátmi médií si dali bozk.

Komunita LGBTI na podobný moment čakala dlhé roky, pričom samotný Kenworthy priznal, že plánoval svojho priateľa pobozkať už pred štyrmi rokmi v ruskom Soči. Práve Rusko je krajinou, kde homofóbia ešte aj dnes výrazne prekvitá, a tak chcel Kenworthy miestnych obyvateľov trochu vyprovokovať, ale napokon v sebe nenašiel dostatok odvahy na to, aby svetu predstavil olympijský homosexuálny bozk.

Ešte pred pár rokmi by pritom podobný bozk bol absolútne tabu a množstvo neveľmi starých ľudí si bude pamätať aj na časy, kedy by mohli v mnohých krajinách lyžiar aj s priateľom skončiť vo väzení len za to, že na verejnosti prejavili svoje city. Dôležitý moment iba podčiarkol fakt, že homosexualita už našťastie nie je považovaná za nič nezvyčajné a aj reakcie ľudí na sociálnych sieťach potvrdili, že naša spoločnosť sa pomaly, ale isto vyvíja a učí sa byť o čosi tolerantnejšia.


Domov
Zdieľať
Diskusia