Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2018 o 3:42
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Svet bol v 20. storočí plný sexistických reklám, ktoré odsúvali ženy do podradných úloh. Naša spoločnosť sa našťastie pohla dopredu

ZAUJÍMAVOSTI SEXIZMUS
Uložiť Uložené

Ženy nemali boj za svoje práva úplne jednoduchý.

Spoločnosť bola pred 70 rokmi úplne rozdielna. Témy, ktoré dnes môžeš bez akýchkoľvek problémov preberať na verejnosti, boli v polovici 20. storočia tabu a v mnohých štátoch sveta stále prevládal silný rasizmus či diskriminácia žien len kvôli tomu, že sa narodili ako ženy. Dostať emancipáciu žien na dnešnú úroveň nebola ľahká úloha, a tak si treba spomenúť aj na reklamy formujúce verejnú mienku.

Obrovské množstvo reklám, či už v novinách, na plagátoch alebo priamo v televízii bolo sexistických natoľko, že by ich dnes nikto nebol ochotný ani vytlačiť a nechať cirkulovať, avšak v tom čase vládli spoločnosti muži pevnou rukou. Vtipy o tom, ako by mali ženy zostať v kuchyni, dnes patria do kategórie nevhodných a najmä nesprávnych, čo pred zopár desaťročiami neplatilo, pretože správy s podobným tónom zdobili výklady aj novinové strany. 

Domov
Zdieľať
Diskusia