Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2018, 20:04
Čas čítania 0:00
Radka T.

Vplyvný denník vychválil Bratislavu, už dávno nie je v tieni Viedne či Prahy

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Bratislava má závideniahodnú polohu na Dunaji aj bohatstvo historickej architektúry.

Pekné slová sa o Slovensku vždy dobre počúvajú. Tentoraz boli mierené opäť na naše hlavné mesto Bratislavu a vyšli z klávesnice redaktora britského denníka Guardian.

Aj v Guardiane si všimli, že Bratislava ako metropola oslavuje už 25 rokov a patrične ju preto pochválili. Denník píše, že Bratislava už dávno nie je v tieni Viedne, Prahy či Budapešti. Práve naopak, „znovuobjavila svoju pozíciu v srdci strednej Európy“. Naše hlavné mesto nazval „motorom rýchlo rastúcej ekonomiky Slovenska“, a to aj vďaka rozvíjajúcim sa technologickým a mediálnym spoločnostiam.

Vplyvný denník vychválil Bratislavu, už dávno nie je v tieni Viedne či Prahy
Zdroj: commons.wikimedia.org/Frettie

Guardian pripomenul aj závideniahodnú polohu na Dunaji a bohatstvo historickej architektúry. Turisti k nám chodia podľa neho obdivovať barokové paláce, rozprávkovo dláždené uličky, ale lákajú ich aj cenovo výhodné bary. 

Nechýba ani trochu kritiky, denník pripomína, že nie všetky stavby v Bratislave boli vítané. Zelený priestor je podľa obyvateľov preplnený a zle plánovaný rozvoj vyvíja tlak na infraštruktúru. Ďalším problémom je doprava. „Spýtajte sa Bratislavčanov, na čo sa najviac sťažujú a vždy dostanete rovnakú odpoveď - doprava,“ píše Guardian.

Vplyvný denník vychválil Bratislavu, už dávno nie je v tieni Viedne či Prahy
Zdroj: Good Free Photos

Veci sa však menia, hoci pomaly a denník v tejto súvislosti vyzdvihuje návrat električiek do Petržalky. Bratislava je podľa neho veľmi živé mesto s kompaktným centrom.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Petržalku nazval „multietnickou dedinou známou svojimi sadmi, ktorá však prešla vlnou panelových domových blokov“. Teraz je ale jednou z najzelenejších častí mesta s dobrým prístupom do centra. Okrem toho sú okolo nej tie najlepšie cyklotrasy a prehliadnuť sa nedajú ani obľúbené lužné lesy i blízke Malé Karpaty.

Domov
Zdieľať
Diskusia