Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2017, 16:25
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Hladujúci ľadový medveď na smutných záberoch je najsrdcervúcejším dôkazom globálneho otepľovania. Ledva sa hýbe, pretože už nemá kde loviť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Naša planéta potrebuje pomoc od svojich obyvateľov.

Globálne otepľovanie existuje a po celej našej planéte pácha obrovské škody. Aj keď stále existujú milióny ľudí, ktorí považujú súčasné klimatické zmeny za obyčajný mýtus, pravdou je, že naša planéta prechádza obrovským procesom zvyšovania teplôt a doplácať na to začínajú zvieratá. O srdcervúce zábery, ktoré momentálne kolujú internetom, sa postaral fotograf Paul Nicklen a v sprievode depresívnej hudby niet smutnejšieho dôkazu o tom, ako veľmi globálne otepľovanie ovplyvňuje našu prírodu.

Len minulý rok zistili výskumníci z University of Washington, že koncentrácia ľadu počas letných mesiacov klesá o takmer 9 percent každú dekádu, čo je prípad aj tohto medveďa, pretože medzi prirodzené miesta výskytu ľadových medveďov patrí aj kanadský Baffinov ostrov, odkiaľ aj zábery pochádzajú. Vyhladovaný ľadový medveď na záberoch ledva chodí a nemá žiadnu silu na to, aby pokračoval v love, ktorý mu miznutie ľadovej pokrývky prakticky znemožnilo.

Paul Nicklen pritom za svoju kariéru videl na vlastné oči viac ako 3000 medveďov a vyjadril sa, že zviera mohlo byť len pár hodín od smrti. Rozmýšľal aj nad tým, že by sa mu snažil pomôcť, ale nakoniec sa celý tím zhodol na tom, že akékoľvek pokusy by iba predĺžili jeho trápenie.  

Domov
Zdieľať
Diskusia