Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2017, 10:22
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Najdlhší trest v celej histórii. Za obchodovanie s ľuďmi muža odsúdili na 472 rokov za mrežami, takže so slobodou sa môže nadobro rozlúčiť

ZAUJÍMAVOSTI OBCHODOVANIE S ĽUĎMI
Uložiť Uložené

Brock Franklin si za mrežami posedí poriadne dlho.

Aj za tie najzávažnejšie trestné činy väčšinou súdy vymeriavajú tresty ako 25 rokov či doživotie, ale ak treba zločinca potrestať exemplárne, potom doživotie nie je postačujúce. Brock Franklin ako člen organizovanej skupiny lákal mladé ženy a dievčatá prostredníctvom Facebooku, kde im nasľuboval krajšie zajtrajškyshe, lenže potom dievčatá spoločnými silami zdrogovali a vyhrážali sa im násilím, aby urobili to, čo im povedali. Dievčatá boli potom vydražené pomocou internetu a odovzdané do starostlivosti zákazníkov, ktorí boli ochotní zaplatiť najvyššiu cenu.


Obete obchodovania s ľuďmi končili v hoteloch po celom štáte Colorado, kde boli znásilňované a často ani nevedeli, čo sa s nimi robí. Brock Franklin v skupine pracoval ako pasák, ktorý priamo aktívne oslovoval dievčatá, a tak ho súd nakoniec uznal vinným až z 30 rôznych trestných činov, za čo si vyslúžil rovno najdlhší trest v celej histórii. Muž si za mrežami posedí presne 472 rokov a pri tomto treste neexistuje možnosť, aby odtiaľ ešte niekedy vyšiel, a tak súd poskytoval jeho obetiam aspoň menšiu náplasť na skutky, ktoré už dnes nikdy nedokáže vrátiť. Podľa dostupných informácií by mal byť trest vo výške 472 rokov najdlhší v histórii za trestný čin.

Odporúčané
Detské sobáše sú stále realitou aj na Slovensku. 12-ročné dievčatá predávajú otcovia za pár tisíc eur Detské sobáše sú stále realitou aj na Slovensku. 12-ročné dievčatá predávajú otcovia za pár tisíc eur 9. júna 2023, 11:00

Smutnejšie však vyznievajú informácie, že na svete je až 40 miliónov ľudí postihnutých obchodovaním s ľuďmi, a preto aj tento rozsudok slúži ako varovanie pred tým, ako ľudia skončia, ak sa pustia do jedného z najodpornejších trestných činov.

Domov
Zdieľať
Diskusia