Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2017, 19:32
Čas čítania 0:00
Radka T.

Mladá Austrálčanka minula miliónové dedičstvo na tie najbizarnejšie zbytočnosti. Okázalý životný štýl jej musel stopnúť súd

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

To, na čo míňala Olivia dedičstvo, označil za hlúpe aj samotný sudca.

V našich končinách nie je meno Olivia Mead síce známe, no v Austrálii sa jeho 22-ročná nositeľka postarala o celkom slušný škandál. Vyšlo totiž najavo, na čo všetko mladá dedička míňala peniaze svojho zosnulého otca, významného baníckeho magnáta. To sa nepáčilo jej nevlastným súrodencom, a tak zasiahol súd.

Olivia je dcéra Michaela Wrighta, podnikateľa, ktorý po sebe zanechal miliardový majetok. Okrem toho však bol aj párkrát ženatý, a tak mal viac detí. Mladá Olivia pritom vzišla len z jedného krátkeho románika ešte v 90. rokoch minulého storočia. No svoje dedičtvo míňala zo všetkých Wrightových detí tým najabsurdnejším spôsobom.


Sú totiž ľudia, ktorí vedia veľké peniaze zúročiť tým najlepším spôsobom a potom takí, čo toľký majetok absolútne nezvládnu. Peniaze začnú míňať na tie najväčšie zbytočnosti, aké len existujú. Takýmto okázalým spôsobom sa rozhodla otcove milióny pomíňať aj Olivia. 

Extravagantná žena zdedila 25 miliónov austrálskych dolárov, čo je v prepočte 16 miliónov eur. Tie začala míňať naozaj neuváženým spôsobom. Kúpila si napríklad kryštálové piano, diamantovú basgitaru alebo takzvanú chodiacu rybu. Jej túžbou bolo tiež nechať si zabezpečenie pre svoje štyri budúce deti. Každý týždeň si dopriala aj to najdrahšie jedlo či alkohol.

Mladá Austrálčanka minula miliónové dedičstvo na tie najbizarnejšie zbytočnosti. Okázalý životný štýl jej musel stopnúť súd
Zdroj: flickr.com/Luke.Larry

Ďalšími neuváženými nákupmi boli desiatky párov topánok - každý za 300 austrálskych dolárov, čo je v prepočte 200 eur, na 75 rokov dopredu. Olivia rátala s dlhovekosťou, keďže si predplatila aj hodiny pilatesu do svojich 97 rokov. To už sudca Michael Buss označil za „jednoducho hlúpe“. Na súd Oliviu dohnali jej nevlastní súrodenci. Nepáčilo sa im, ako zbytočne míňa ťažko zarobené peniaze aj ich otca, a tak podali žiadosť o zníženie dedičstva. 

Olivia má tak po novom nárok už „len“ na 6 miliónov austrálskych dolárov, teda necelé 4 milióny eur. V čase vynesenia rozsudku nebola Oliva prítomná na súde. Jej matka sa však podarenej dcérenky zastala a odmietla, aby ju niekto označoval za zlatokopku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia