Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2017, 19:51
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Severná Kórea zakázala spoločné požívanie alkoholu, spev a aj oslavy Dňa matiek. Diktatúra práve dosiahla nový level

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Obyvatelia by vraj mohli začať riešiť medzinárodné kauzy, ak by sa o nich náhodou dopočuli.

Severokórejskí diktátori opäť posunuli hranice obmedzovania svojho ľudu o niečo ďalej. Portál MailOnline totiž informoval, že sa severokórejskí zákonodarcovia rozhodli pre viac než radikálny krok. Tamojšia Národná bezpečnostná služna (NIS) totiž vydala dekrét zakazujúci zhromažďovanie ľudí za účelom pitia alkoholu, spievania a akejkoľvek zábavy spojenej s týmito aktivitami. Zakázané boli dokonca i oslavy Dňa matiek. Spomínaný portál má informácie od jedného nemenovaného člena samotnej bezpečnostnej služby a za nepríjemnou zmenou má byť snaha udusiť vpylv nedávnych medzinárodných sankcií uvalených Spojenými štátmi.

A to jednoducho tak, že budú mať Severokórejci menej zábavy, pri ktorej by mohli riešiť podobné témy, ak by sa o nich nejakým nedopatrením aj dozvedeli. Čo sa týka zákazu oslavovania Dňa matiek, britský spravodajský portál Telegraph sa domnieva, že doterajšia idea bola vykresľovať matky ako úžasné lektorky a ženy, ktoré vedú národ, čo sa však bilo s kultom osobnosti vodcu KĽDR. Pre Telegraph sa jeden z bývalých obyvateľov Kórey vyjadril, že je naozaj smutné, ako nemôžu oslavovať vlastných rodičov, pritom za každú maličkosť musia ďakovať "otcovi" Kim Jong-unovi.

Severná Kórea zakázala spoločné požívanie alkoholu, spev a aj oslavy Dňa matiek. Diktatúra práve dosiahla nový level
Zdroj: Roman Harak
Domov
Zdieľať
Diskusia