Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2017, 14:54
Čas čítania 0:00
Radka T.

V Bratislave môžeš cestovať celkom zadarmo. Stačí, keď nasadneš na nový ekologický autobus

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA MHD
Uložiť Uložené

Testovacie jazdy zadarmo potrvajú ešte do 15. novembra.

Nápad prepravovať ľudí zadarmo síce znie pekne, no realita je trochu iná. Aj keď podobné sľuby odzneli už aj v súvislosti s Bratislavou. No práve v hlavnom meste je to predsa len možné. Stačí len nasadnúť na ten správny autobus.

Možno ti už v uliciach Bratislavy udrel do očí biely autobus mestskej hromadnej dopravy. Od ostatných sa odlišuje práve svojou farbou, ale aj tým, že cestujúci sa ním môžu odviezť celkom zadarmo. Je to vďaka tomu, že autobus nie je počas testovania vybavený odbavovacím systémom pre cestujúcich.

Ako informoval Dopravný podnik Bratislava, v rámci tohto autobusu ide o testovacie jazdy na CNG pohon, teda stlačený zemný plyn. Jazdenie na CNG je pritom nielen lacnejšie, ale aj ekologickejšie. Do ovzdušia sa vďaka tomu vypúšťa menej škodlivých látok, emisie CO2 sú znížené o 20 až 25 percent.

V Bratislave môžeš cestovať celkom zadarmo. Stačí, keď nasadneš na nový ekologický autobus
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Takýchto autobusov má dopravný podnik v súčasnosti 80, pričom ten najnovší je značky Mercedes a práve na ňom prebieha spomínané testovanie. Ak si chceš vyskúšať prepravu v ňom celkom zadarmo, čas máš ešte do 15. novembra. Autobus premáva hlavne na linkách č. 37 a 65, teda z Mostu SNP do Marianky za Záhorskou Bystricou, a medzi Vrakuňou a Račou.

Domov
Zdieľať
Diskusia