Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
3. novembra 2017, 20:44
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Šéf Apple tvrdí, že ak si každý deň dopraješ kávu v Starbucks, máš aj na nový iPhone X

TECH APPLE IPHONE STARBUCKS
Uložiť Uložené

Cena nového smartfónu od Apple je relatívna.

Spoločnosť Apple nedávno zverejnila svoje hospodárske výsledky za svoj fiškálny štvrtý kvartál a jej výkonný riaditeľ Tim Cook nešetril odvážnymi vyhláseniami ani motivačnými prejavmi pre súčasných aj budúcich zákazníkov. Začal hneď prejavom o novom iPhone X, pričom ľuďom jasne odkázal, že sa nesmú nechať odradiť na prvý pohľad vysokou cenou.

Zamyslel sa nad tým, že ak si nový iPhone zakúpiš cez program spoločnosti Apple, vyjde ťa na 56 dolárov mesačne, čo je po rozrátaní na celý rok menej ako 2 doláre denne. Ak si teda dokážeš každý deň zájsť do Starbucks alebo podobnej kaviarne na svoj obľúbený nápoj, podľa Cooka by si nemal mať problém ani zakúpiť si iPhone X, pretože po rozpočítaní prakticky minieš menej ako na kávu. Veľa zákazníkov zrejme jeho slová bude vnímať skôr negatívne, pretože predsa len investovať cez 1000 dolárov do nového mobilu a 2 doláre každý deň do chutnej kávy, to je trošku rozdielna filozofia, ale šéf Apple má svojím spôsobom pravdu.


Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Verejnosť sa dozvedela aj ďalšie zaujímavé informácie o tom, ako sa Apple výborne darilo v oblasti Číny, kde dosiahla najväčší rast. Ak sa na situáciu pozrieme celosvetovo, potom sú iPhone 8 a iPhone 8 Plus momentálne najpopulárnejšie zariadenia z rady iPhonov a dokázali to len za dva mesiace. Tim Cook spomenul aj chaos pri objednávaní iPhonu X, keď potvrdil, že záujem je obrovský a Apple sa bude snažiť uspokojiť dopyt po celom svete. Odhady pritom hovoria o tom, že spoločnosť Apple by v nasledujúcich mesiacoch popri vianočných sviatkoch mohla zarobiť viac ako 87 miliárd dolárov a len samotný iPhone X by mal byť zodpovedný za 30 miliárd z nich, takže šéf kalifornskej spoločnosti si môže spokojne mädliť ruky.

Domov
Zdieľať
Diskusia