Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2017, 10:01
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Reštaurácia necháva bezdomovcom každý večer tašky plné jedla. Miesto kontajneru putujú tým, ktorí to naozaj potrebujú

ZAUJÍMAVOSTI BEZDOMOVECTVO ODPAD
Uložiť Uložené

Teplé jedlo bezdomovcom vždy po záverečnej. Tento podnik myslí aj na ľudí v núdzi.

Denne vyhodia reštaurácie, večierky a ďalšie podobné podniky tony jedla do kontajnerov. Plytvanie je v dnešnom svete naozaj obrovské a začať by mal každý od seba, aby si dal pozor, či v jeho igelitovej taške plnej smetí nie je stále niečo jedlé. Igelitka s odpadom totiž následne putuje do koša a ten (väčšinou) do spaľovne, pritom je okolo teba obrovské množstvo ľudí, ktorým by sa prebytočné jedlo zišlo. Práve na nich myslia zamestnanci reštaurácie Bosu Body Bar, ktorí každý večer nechávajú tašky plné prebytočného jedla. To, čo sa nezje, napchajú do tašiek a boxov, ktoré po záverečnej vyložia pred vchod pre zamestnancov, kde bezdomovci vedia, že ho môžu nájsť. "Ak náhodou zazriete kohokoľvek, kto v Manchestri alebo v Didsbury vyzerá hladný, dajte mu prosím vedieť, kde nájde teplé jedlo v taške."


A to samozrejme zadarmo, pričom často samotné jedlá nebývajú lacný špás a ľudia v núdzi by si ho mohli dovoliť len naozaj veľmi ťažko. Keď zákazníci videli, akú radosť bezdomovcom spôsobujú takéto malé dary, ktoré by inak aj tak skončili len v kontajneri, vyzvali zákazníkov, aby do reštaurácie začali nosiť i prebytočné oblečenie. Napokon, zima v Spojenom kráľovstve je plná nepríjemnej vlhkosti a teplé oblečenie je nevyhnutnosťou.

Domov
Zdieľať
Diskusia