Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
26. októbra 2017, 12:57
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Čo je lepšie, ako stráviť chladné nedeľné popoludnie pri luxusnom bruchni? Pražská reštaurácia V Zátiší ponúka dokonalý gurmánsky zážitok

GASTRO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Výdatné trojchodové menu zakončené selekciou najlepších dezertov je zárukou zážitku, na ktorý sa nezabúda.

Refresher sa svojou láskou k chutnému jedlu nikdy netajil, dôkazom čoho je aj naša gastro sekcia. Pravidelne navštevujeme slovenské aj české prevádzky od výmyslu sveta a našťastie máme čoraz častejšie možnosť konštatovať, že aj v tejto oblasti za svetovou úrovňou vôbec nezaostávame. Koncepty reštaurácií od výmyslu sveta dokázali priniesť do našich malých krajín chute z prakticky každého kúta planéty a nemalá skupina elitných šéfkuchárov už chvalabohu vie, čo s nimi. A inak tomu nie je ani v prípade prevádzky s názvom V Zátiší, ktorá mimochodom patrí pod Zátiší Group - v krátkosti skupinu štyroch vynikajúcich reštaurácií s výbornou reputáciou.

My sme sa tentokrát rozhodli navštíviť práve pobočku nachádzajúcu sa v tom suverénne najkrajšom srdci Prahy, neďaleko Staromestského námestia aj Karlovho mosta. Určite sa vám na V Zátiší podarí naraziť pri potulkách nádhernými uličkami Starého mesta, no pre úplnosť ju nájdete na ulici Liliová 1 na Betlehemskom námestí, čo je vlastne atrakcia sama o sebe. Podľa dostupných informácií bolo toto miesto vždy obľúbeným revírom diplomatov a známych tvári, čo sa do dnešného dňa podpisuje na samotnej atmosfére. 

Čo je lepšie, ako stráviť chladné nedeľné popoludnie pri luxusnom bruchni? Pražská reštaurácia V Zátiší ponúka dokonalý gurmánsky zážitok
Zdroj: Filip Poreba

Už pri vstupe do reštaruácie sa nás zmocnil taký ten príjemný pocit, kedy ste si skoro istí, že vaše nasledujúce jedlo jednoducho bude stáť za to. Hneď na úvod nás privítala milá obsluha, ktorá nám ochotne vyhovela aj napriek tomu, že sme tak trochu pozabudli na rezerváciu. V čase našej návštevy sa v jednotlivých miestnostiach nachádzalo relatívne dosť ľudí, no my sme žiadali stôl čo najbližšie pri okne, keďže sme si pre túto príležitosť priniesli aj fotoaparát. Po usadení sme sa hneď vybavili kvalitným vínom, takže bol narade druhý príjemný pocit, kedy viete, že je všetko v úplnom poriadku a pripravujete sa na obrovský gastronomický zážitok.

Náš cieľ bol jasný - prišli sme vyskúšať Indický Brunch po novom doplnený aj o medzinárodné pokrmy, o ktorom sme doteraz počuli len veľa chvály, no ako už býva zvykom, všetko si pre istotu radi vyskúšame aj na vlastnej koži, teda v tomto prípade na vlastných chuťových pohárikoch. Tak ako sa patrí, na degustáciu sme prišli čo najviac hladní, a preto sme nedočkavo zazerali, kedy dorazí náš prvý chod. Jasné, s prázdnym žalúdkom sa nám aj tie doslova 4 minúty zdali ako večnosť, no aspoň sme si stihli zistiť čosi o tíme kuchárov, ktorý vedie indický šéfkuchár Mahavir Kansval. V tomto prípade snáď nikto nepochybuje, že ide o človeka s vycibreným citom pre exotické suroviny aj korenie. Českú a medzinárodnú kuchyňu zas reprezentuje dvojica Igor Chramec a Pavel Brož.

Čo je lepšie, ako stráviť chladné nedeľné popoludnie pri luxusnom bruchni? Pražská reštaurácia V Zátiší ponúka dokonalý gurmánsky zážitok
Zdroj: Filip Poreba

A presne to sa odrážalo aj na našom prvom chode. Okrem naozaj poctivého zemiakovo-pórkového krému sme dostali aj bravčovú terinku s ovocným chutney a achori nakládané huby. Jedlo má vždy potešiť nielen chuťou, ale aj výzorom a v tomto prípade vlastne ani nie je čo vytknúť. Príjmene prekvapila chuť jemného bravčového v kombinácii s intenzívnou sladko-kyslastou chuťou ovocia spoločne s chrumkavým čipsom. V tomto prípade sme však na chvíľku odbočili od typickej Indie no ani som nestihol prejaviť mierne znepokojenie a po prvom súste z nakládaného hríbu boli všetky pochybnosti preč. Vyvážená korenistá a mierne pálivá chuť sa so zvyškom prvého chodu perfektne dopĺňala, a tak sme sa nevedeli dočkať tých ďalších.

Čo je lepšie, ako stráviť chladné nedeľné popoludnie pri luxusnom bruchni? Pražská reštaurácia V Zátiší ponúka dokonalý gurmánsky zážitok
Zdroj: Filip Poreba
Čo je lepšie, ako stráviť chladné nedeľné popoludnie pri luxusnom bruchni? Pražská reštaurácia V Zátiší ponúka dokonalý gurmánsky zážitok
Zdroj: Filip Poreba
Čo je lepšie, ako stráviť chladné nedeľné popoludnie pri luxusnom bruchni? Pražská reštaurácia V Zátiší ponúka dokonalý gurmánsky zážitok
Zdroj: Filip Poreba
Čo je lepšie, ako stráviť chladné nedeľné popoludnie pri luxusnom bruchni? Pražská reštaurácia V Zátiší ponúka dokonalý gurmánsky zážitok
Zdroj: Filip Poreba

Indické lososové Tikka s ryžou basmati z druhého chodu ocení zaručene každý. Kvalitná ryba s miernou pripečenou krustou nemalo prakticky žiadnu chybu. Zároveň je určite na mieste vyzdvihnúť samotnú veľkosť porcií, keďže v tomto ohľade dokázal šéfkuchár naozaj adekvátne zhodnotiť, ako by sa mal zákazník cítiť pred najhlavnejším chodom.

Čo je lepšie, ako stráviť chladné nedeľné popoludnie pri luxusnom bruchni? Pražská reštaurácia V Zátiší ponúka dokonalý gurmánsky zážitok
Zdroj: Filip Poreba

Tým bolo pečené farmárske kuriatko s ragú z koreňovej zeleniny a húb. No a ako hlavnú prílohu sme dostali bylinkové nočky. Tie si z kompletne celého menu zaslúžia najmenšiu pozornosť a osobne by som v tomto prípade radšej stavil na obľúbenú indickú prílohu, ktorou je chlieb naan, ideálne v ochutenej verzii. Aj napriek tomu platí, že takto prepečené, no zároveň jemné a chutné farmárske kura nikto z nás pri stole dovtedy nemal možnosť ochutnať. Ďalším plus bolo samotné ragú zo zeleniny, z ktorej bolo už pri prvom súste cítiť plnosť chutí. Opäť sa musíme pozastaviť pri porcii, ktorá už v tomto prípade bola nad naše sily, takže určite nehrozí, že budete po tomto gurmánskom zážitku odchádzať hladní.

Čo je lepšie, ako stráviť chladné nedeľné popoludnie pri luxusnom bruchni? Pražská reštaurácia V Zátiší ponúka dokonalý gurmánsky zážitok
Zdroj: Filip Poreba
Čo je lepšie, ako stráviť chladné nedeľné popoludnie pri luxusnom bruchni? Pražská reštaurácia V Zátiší ponúka dokonalý gurmánsky zážitok
Zdroj: Filip Poreba
Čo je lepšie, ako stráviť chladné nedeľné popoludnie pri luxusnom bruchni? Pražská reštaurácia V Zátiší ponúka dokonalý gurmánsky zážitok
Zdroj: Filip Poreba

Čerešničkou chladného nedeľného popoludnia stráveného v nádherných priestoroch reštaurácie V Zátiší bola variácia troch dezertov, pričom nás netradičnosťou určite najviac zaujal indický cheesecake, pri ktorom sme sa všetci zhodli, že síce samotnú chuť nevieme úplne presne indentifikovať, no s názvom tohto dezertu sa stopercentne stotožňujeme. Milovníci sladkého si určite prídu na svoje aj pri domácej zmrzline podľa aktuálnej ponuky - v našom prípade to bol banánový sorbet. Na záver sme už tak plné žalúdky doplnili domácimi donutmi a po poslednom súste a hlbokom nádychu nám ostávalo len konštatovať, že sa na toto miesto musíme čo najskôr vrátiť.

Čo je lepšie, ako stráviť chladné nedeľné popoludnie pri luxusnom bruchni? Pražská reštaurácia V Zátiší ponúka dokonalý gurmánsky zážitok
Zdroj: Filip Poreba
Čo je lepšie, ako stráviť chladné nedeľné popoludnie pri luxusnom bruchni? Pražská reštaurácia V Zátiší ponúka dokonalý gurmánsky zážitok
Zdroj: Filip Poreba
Čo je lepšie, ako stráviť chladné nedeľné popoludnie pri luxusnom bruchni? Pražská reštaurácia V Zátiší ponúka dokonalý gurmánsky zážitok
Zdroj: Filip Poreba

Pri popíjaní chutného bieleho vína sa nám podarilo zistiť, že aj v tejto reštaurácii si môžete dať napríklad tradičnú teľaciu sviečkovú či chrumkavú kačicu s kapustou. Na prvý pohľad zvláštna fúzia, no samotní šéfkuchári sa nechávajú počuť, že radi plní priania zákazníkov, ktorí si práve tieto jedlá v jeho podaní jednoducho nedokážu vynachváliť. Ak sa do V Zátiší chystáte, pripravte sa na naozaj plnodnotný zážitok, ktorý pokojne nahradí celodenný program s rodinou. Brunch sa podáva len v nedeľu od 11:30 do 15:00 a po novom je jeho súčasťou aj neobmedzená konzumácia vín a Charmat Rosé. Samotné chody sú každým týždňom mierne obmeňované, no aktuálnu ponuku si vždy môžete pozrieť na oficiálnej stránke. Zároveň Zátiší ponúka zľavu 25% členom svojho klubu, do ktorého sa môžeš zaregistrovať napríklad ihneď.

Domov
Zdieľať
Diskusia