Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2017, 23:30
Čas čítania 0:00
Marek R.

Na Google Maps číhajú miesta, pri pohľade na ktoré dostaneš zimomriavky. Strašidelné oblasti stoja za návštevu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vydaj sa pekne v noci na potulky po strašidelných miestach z pohodlia tvojho domova.

Google Maps patria medzi najobľúbenejšie produkty spoločnosti Google. Ide o internetovú mapovú aplikáciu a technológiu poskytovanú zdarma, ktorá ponúka mapy ulíc, panoramatické snímky ulíc, plánovač ciest a podobne. Zo svojho domova sa tak viete prostredníctvom tejto služby dostať prakticky na akýkoľvek zdokumentovaný kúsok zeme. A to aj na také, kam by ste sa v noci sami radšej osobne nevydali. Našťastie aj na tie sa môžete vydať z pohodlia domova a najlepšie urobíte, ak sa na týchto 5 miest vydáte v noci.

Strašidelný ostrov plný bábik

Južne od Mexico City v oblasti s názvom Xochimilco, čo v preklade znamená miesto kvetov, sa nachádza naozaj čudné miesto. Nazývajú ho ostrov bábik a obýval ho Don Julián Santana, ktorý opustil svoju ženu a deti, sám ako prst. Žil tu celých 50 rokov do roku 2001, kedy zomrel. Zrejme mu zo samoty aj trošku zašibalo a začal tvrdiť, že ho straší malé chudobné dievčatko, ktoré sa tu utopilo. Preto na strom zavesil bábiku, ktorá mala dievčatko utešiť a jeho zbaviť starostí. Jedna ale nestačila, a tak sa z ostrova postupne stala výstava bábik. Za polstoročie sa ale hračky zmenili na nechutné výjavy horšie ako z hororu, a tak toto miesto nabralo naozaj strašidelnú atmosféru.

Odkazy na Google Maps: 

1

2

3

Embed from Getty Images

Mesto duchov na východe Ukrajiny

Pripiať je opustené mesto, tzv. „mesto duchov“ alebo „mesto, v ktorom sa zastavil čas“ na východe Ukrajiny (Kyjevská oblasť) a nachádza sa len pár kilometrov od jadrovej elektrárne Černobyľ. Mesto bolo budované od roku 1970 ako sídlo pre približne 50 000 obyvateľov a zamestnancov, ktorí pracovali v jadrovej elektrárni Černobyľ. Bohužiaľ, mesto museli jeho obyvatelia v roku 1986 opustiť po jednej z najväčších katastrof jadrovej elektrárne v dejinách ľudstva. Dnes je mesto stále plné radiácie, a teda ľudoprázdne. Našli by ste tu tak opustené bytové bloky, nemocnice, chátrajúce školy, rozpadajúce sa ruské kolo a podobne. Aj preto má táto oblasť prezývku "mesto, kde sa zastavil čas". A to po havárii bolo obyvateľom povedané, že sa budú môcť do troch dní vrátiť. 

Odkaz na Google Maps

Embed from Getty Images

Miesto, kde rozbíjali deťom lebky o kmeň strom

Červení Kméri bola kambodžská komunistická organizácia, ktorá viedla proti obyvateľstvu politiku brutálneho teroru, ktorý si vyžiadal najmenej 1,7 milióna mŕtvych, niektoré zdroje hovoria aj o čísle tri milióny. V krajine bolo niekoľko miest, kde sa konali takéto masívne popravy, známe aj ako Killing Fields. Jedným z takýchto tragických miest je aj strom s názvom Killing Tree. Navyše to boli malé deti a dojčatá, ktoré tu neváhali zabiť len kvôli tomu, že ich rodičia nesúhlasili s kmérskym režimom a boli obvinení zo zločinov proti nemu. A spôsob zabitia malých detí? Treskli im hlavy o kmeň stromu.

Odkaz na Google Maps

Embed from Getty Images

 Viac bábik ako domácich obyvateľov

Rovnako ako v prvom dnešnom prípade, aj tentoraz pôjde o bábiky, keďže aj takáto neškodná detská hračka dokáže byť poriadne creepy, o čom sme sa mohli napríklad presvedčiť počas leta v kinách na Anabelle 2. Malá dedinka na japonskom ostrove Šikoku si vďaka týmto "obyvateľom" vyslúžila prezývku Údolie bábik. Dedinu totiž postupne opúšťalo stále viac ľudí, počet sa zastavil dokonca až na čísle 37, a tak sa domáca obyvateľka a umelkyňa v jednom - Ayano Tsukimi, rozhodla túto situáciu napraviť.

Embed from Getty Images

Všetko ale vzniklo úplne nevinne, začalo to ušitím strašiaka na odplašenie škodcov, no po jeho zhotovení si všimla, že sa podobá na jej otca a už mŕtvi obyvatelia dedinky sa tak začali postupne vracať k životu prostredníctvom bábik. Niektoré bábiky nezobrazujú reálne osoby, no ďalšie desiatky áno, čo je dosť zvláštne, keďže sú už po smrti. Bábiky sú navyše naaranžované vykonávajúc ľudské aktivity, takže pri nočnej prehliadke mesta by vám nebolo všetko jedno. A áno, sú v ľudskej veľkosti.

Odkazy na Google Maps:

1

2

3

Japonský ostrov duchov

Japonsko jednoznačne vyhráva dnešný zoznam strašidelných miest, na ktoré sa môžete vypraviť z pohodlia domova cez Google Maps. Po dedinke, ktorá je zaplnená bábikami mŕtvych ľudí, tu teraz máme ostrov Hašima (alebo aj Gunkanjima), ktorý kedysi obývali tisícky ľudí, no dnes nesie prezývku "mesto duchov", keďže by sa tu pokojne mohol nakrútiť nejaký survival horor. Keď už sme ale pri tých filmoch, pri pohľade na toto miesto si pravdepodobne poviete, že už ste ho niekde videli. A stalo sa tak v bondovke s názvom Skyfall s Danielom Craigom.

Embed from Getty Images

Kedysi sa na ostrove ťažilo uhlie a žili tu tisícky ľudí, no keď sa v roku 1974 zavreli bane, začal počet obyvateľov už len klesať, až tu nezostal nikto žiť. Dlho sa sem človek mohol len ťažko dostať, no od roku 2009 sa Hašima otvorila aj turistom a od roku 2013 bol ostrov zdokumentovaný pre Google Street View.

Odkaz na Google Maps

Domov
Zdieľať
Diskusia