Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2017, 11:30
Čas čítania 0:00
Samuel Majdek

Refresher leto vlog #3: Bizarná zábava v Senci, zachránené vinice a nájdená Barbora Bakošová

REFRESHER REFRESHER LETO
Uložiť Uložené

Posledný vlog z našej cesty okolo Slovenska.

Ak si už zachytil naše predošlé vlogy a články súvisiace s projektom #RefresherLeto, nemusíme ti tento náš počin bližšie predstavovať. Pre tých, ktorí nevedia, o čom je reč, v skratke: za 21 dní sme sa rozhodli precestovať celé Slovensko a pomocou vlogov, článkov a sociálnych sietí sme mapovali, čo sme na ceste zažili.

Dnes ti predstavujeme posledný, v poradí tretí z našich vlogov. Po festivale Pohoda sme sa na pár dní presunuli do PrievidzeBojníc a rovnako sme si boli obzrieť aj neďaleké Čičmany.

Refresher leto vlog #3: Bizarná zábava v Senci, zachránené vinice a nájdená Barbora Bakošová
Zdroj: WELINNA.COM

Mesto, ktoré nás príjemne prekvapilo, bola Banská Štiavnica. Prečo? Dozvieš sa vo vlogu. Naše kroky ďalej putovali do Nitry, po ktorej nás sprevádzal sympatický mladík Krištof. Vo videu uvidíš aj mestá na západnom Slovensku. V Senci sme sa ubytovali v útulnom hoteli Marathon a hoci to už vyzeralo tak, že vo štvrtok tu nezažijeme žiadnu večernú párty, všetko sa na koniec úplne obrátilo. 

Keď už sme pri tých viničoch, vďaka partnerovi projektu Vinea sme v rámci našej cesty okolo Slovenska rovnako dostali možnosť prezrieť si vinicu vo Svätom Jure, kde nás posprevádzal Braňo Bahna z vinárstva HomeWinery.

Odporúčané
Premiéra Hegera sme pozvali na drink, Dalyb nám porozprával o Košičanoch. Sleduj vlog z východu Premiéra Hegera sme pozvali na drink, Dalyb nám porozprával o Košičanoch. Sleduj vlog z východu 5. septembra 2021, 13:30

Od Braňa sme sa dozvedeli, ako sa na Slovenskú vďaka sympatickému projektu darí zachraňovať zdevastované vinice, o ktoré sa roky nikto nestaral. V rámci kampane "Prebuď život na vinici", ktorú spustila práve Vinea, aj našu vinicu navštívilo niekoľko desiatok dobrovoľníkov a urobili tu kopec roboty. Tento projekt sa v podstate sústredí na záchranu slovenských viníc. Vinice, ktoré boli vysadené pred 40timi rokmi, zažívajú vďaka tomuto projektu znovuzrodenie, vysvetlil.

Refresher leto vlog #3: Bizarná zábava v Senci, zachránené vinice a nájdená Barbora Bakošová
Zdroj: Refresher

Refresher leto vlog #3: Bizarná zábava v Senci, zachránené vinice a nájdená Barbora Bakošová
Zdroj: WELINNA.COM

Je dobré vedieť, že sa na Slovensku darí realizovať aj takéto projekty. Vinohradníctvo má na Slovensku bohatú históriu a práve malokarpatská oblasť je jedna z najvýznamnejších.

Na záver sme v hlavnom meste našli aj našu moderátorku Barboru Bakošovú, ktorú sme jednoducho museli do vlogu zapojiť. Aspoň na chvíľu. Veď posúď sám.

Na záver ešte dodávame, že v rámci nášho projektu #RefresherLeto sa môžeš ešte tešiť na záverečné imidžové video, v ktorom ti koncom augusta ukážeme tie najkrajšie zábery, ktoré sa nám počas cesty podarilo pozbierať.

Už teraz môžeme prezradiť, že to bude bomba!

Refresher Leto Vlog #3

Domov
Zdieľať
Diskusia